Maailman oudoimmat ruokalistat – näissä ravintoloissa tarjoillaan ötököitä
Tiesitkö, että maailmalla hyönteisiä tarjoillaan ruokana useissa arvostetuissa ravintoloissa?
Hyönteiset ovat ylistettyä ja haukuttua raaka-ainetta, josta toiset povaavat tulevaisuuden herkkuruokaa ja toiset jättäisivät ötökät kivien alle. Maailmalla hyönteisiä tarjoillaan kuitenkin useissa hienoissakin ravintoloissa.
TIESITKÖ? Hyönteisiä ylistetään ravintona etenkin niiden proteiinipitoisuuden vuoksi. Hyönteisruoan puolustajat pitävät niitä yhtenä parhaimmista proteiininlähteistä.
Black Ant, New York City
New Yorkin East Villagessa sijaitseva meksikolainen ravintola tarjoilee nimensä mukaisesti asiakkailleen muun muassa muurahaisia. Yksi ravintolan erikoisuuksista on muurahaisilla maustettu suola.
Dan Sung Sa, Oakland, Kalifornia
Korealaista katuruokaa tarjoileva Dan Sung Sa on niittänyt huomiota silkkiäistoukkien koteloilla, joita tarjoillaan osana keittoa. Kaikkein eniten huomiota ravintola on kuitenkin saanut herkullisiksi ylistettyjen kanansiipiensä ansiosta.
Grub Kitchen, Pembrokeshire, Iso-Britannia
Brittien ensimmäinen hyönteisravintola sai alkuvuodesta avajaistensa myötä paljon huomiota. Liki kaikissa Grub Kitchenin ruokalajeissa käytetään hyönteisiä jossain muodossa.
Mok Maru Jong Sul Jip, Los Angeles
Paikallinen korealainen sporttibaari tarjoilee asiakkailleen perinteisten baarinaposteltavien sijaan muun muassa silkkiäistoukkien koteloista tehtyä tulista keittoa.
Petty Cash Taqueria, Los Angeles
Paikallisen ravintolan erikoisuus on heinäsirkkojen käyttö osana ruokia. Ravintolan asiakkaille sirkat maistuvat muun muassa tortillojen välissä.
Lähde: Fox News
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit