Maailman oudoimmat pizzatäytteet – pystyisitkö syömään näitä?

pizza
Shutterstock

Banaania, sardiinia ja haggista – maistuisiko sinulle pizza hieman erikoisemmilla täytteillä?

Perinteisen kinkku-ananaspizzan sijaan ulkomailla pizzan väliin laitetaan mitä kummallisempia ainesosi. Pystyisitkö sinä syömään näitä pizzoja?

Banaani-currypizza

Yksi ruotsalaisista pizzaklassikoista on suomalaisen korvaan erikoinen yhdistelmä: banaani-currypizza. Klassikon suosio perustuu siihen, että siinä yhdistyy onnistuneesti suolainen ja makea.

Brasilialainen pizza

Jos Brasiliassa tilaa pizzaan, ei kannata välttämättä odottaa sitä kaikkein klassisinta versiota italialaisesta herkusta. Useissa brasilialaisissa ravintoissa tarjoillaan pizzoja, joihin ladotaan täytteitä hyvin laajasta joukosta vaihtoehtoja. Brasiliaisesta pizzasta voi löytää esimerkiksi herneitä, porkkanaa, punajuurta ja perunaa.

Pizza englantilaiseen tapaan

Britannialaisista pizzerioista lihaa mielellään syövät voivat löytää oman suosikkinsa. Englantilaisen aamupalan mukaan valituilla raaka-aineilla täytetty pizza on myös vähintäänkin täyttävä ruokakokemus kaikkine makkaroineen, sienineen, papuineen ja pekoneineen.

Haggis-pizza

Haggis on skotlantilainen perinneruoka, joka valmistetaan yleensä lampaan mahalaukusta. Briteistä tätä herkkua on saatavana myös mozzarellalla kuorrutetun pizzan täytteenä.

Kalapizza

Venäläistä Mockba-pizzaa kutsutaan neljän kalan pizzaksi, eikä turhaan, sillä siinä on täytteenä sardiineja, tonnikalaa, makrillia sekä lohta. Toinen erikoisuus tässä kalapizzassa on se, että Mockba tarjoillaan kylmänä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja