Maailman oudoimmat pizzatäytteet – pystyisitkö syömään näitä?

pizza
Shutterstock

Banaania, sardiinia ja haggista – maistuisiko sinulle pizza hieman erikoisemmilla täytteillä?

Perinteisen kinkku-ananaspizzan sijaan ulkomailla pizzan väliin laitetaan mitä kummallisempia ainesosi. Pystyisitkö sinä syömään näitä pizzoja?

Banaani-currypizza

Yksi ruotsalaisista pizzaklassikoista on suomalaisen korvaan erikoinen yhdistelmä: banaani-currypizza. Klassikon suosio perustuu siihen, että siinä yhdistyy onnistuneesti suolainen ja makea.

Brasilialainen pizza

Jos Brasiliassa tilaa pizzaan, ei kannata välttämättä odottaa sitä kaikkein klassisinta versiota italialaisesta herkusta. Useissa brasilialaisissa ravintoissa tarjoillaan pizzoja, joihin ladotaan täytteitä hyvin laajasta joukosta vaihtoehtoja. Brasiliaisesta pizzasta voi löytää esimerkiksi herneitä, porkkanaa, punajuurta ja perunaa.

Pizza englantilaiseen tapaan

Britannialaisista pizzerioista lihaa mielellään syövät voivat löytää oman suosikkinsa. Englantilaisen aamupalan mukaan valituilla raaka-aineilla täytetty pizza on myös vähintäänkin täyttävä ruokakokemus kaikkine makkaroineen, sienineen, papuineen ja pekoneineen.

Haggis-pizza

Haggis on skotlantilainen perinneruoka, joka valmistetaan yleensä lampaan mahalaukusta. Briteistä tätä herkkua on saatavana myös mozzarellalla kuorrutetun pizzan täytteenä.

Kalapizza

Venäläistä Mockba-pizzaa kutsutaan neljän kalan pizzaksi, eikä turhaan, sillä siinä on täytteenä sardiineja, tonnikalaa, makrillia sekä lohta. Toinen erikoisuus tässä kalapizzassa on se, että Mockba tarjoillaan kylmänä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.