Maailman nopein pasta: Marthan 15 minuutin resepti on valtava hitti
Oletko jo testannut Martha Stewartin kuuluisaa yhden pannun pastaa? Hittipasta valmistuu vartissa ja maistuu ihanalta!
Keittiöhengetär Martha Stewartin ohjeella loihdit täydellisen pastan nopeasti pannulla. Spagetteja ei tarvitse keittää erikseen kattilassa, vaan koko pasta valmistuu vartissa yhden pannun taktiikalla.
Reseptiä voi myös helposti varioida. Testaa erilaisia pastoja, korvaa vesi kasvisliemellä, lisää pastan joukkoon esimerkiksi kanaa tai katkarapuja tai kokeile basilikan sijaan vaikka korianteria.
Marthan resepti on alun perin vuodelta 2013 ja sitä ovat kokanneet jo miljoonat kotikokit ympäri maailman.
Martha Stewartin helppo yhden pannun pasta on villinnyt kotikokkeja jo vuosia ja miljoonat ylistävät reseptiä. Tarvitaan vain muutama raaka-aine, yksi pannu ja ruoka on vartissa valmista!
Yhden pannun pasta
- 350 g linguine-pastaa (tai spagettia)
- 350 g kirsikkatomaatteja
- 1 sipuli pilkottuna
- 4 kynttä valkosipulia hienonnettuna
- 1/2 tl chilihiutaleita
- 2 vartta basilikaa
- 2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
- 1 l vettä
- 2 tl Suolaa
- 1/4 mustapippuria
- Lisäksi:
- Parmesaania
- Oliiviöljy
- Basilikaa
Valmistusohje
- Lisää isolle ja korkeareunaiselle pannulle pasta, tomaatit, sipuli, valkosipuli, chilihiutaleet, basilika, oliiviöljy, suola, mustapippuri ja vesi. Keittele korkealla lämmöllä välillä sekoittaen ja pastaa pihdeillä käännelle, kunnes pasta on lähes kypsää ja vesihaihtunut (noin 8-9 minuuttia)
- Mausta halutessasi vielä suolalla ja pippurilla. Jaa neljään annoskulhoon ja koristele basilikalla. Tarjoile oliiviöljyn ja parmeaanin kera.
Katso videolta, miten pasta keitetään kattilassa oikein:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan