Maailman kallein viinipullo maksaa henkilöauton verran

punaviini
Shutterstock

Ranskassa Burgundyn alueella on kaksi syytä juhlaan: alueen harvinainen viini nousi maailman kalleimpien viinien listakärkeen, ja viime kuussa alueen viinitilat lisättiin YK:n kulttuurijärjestön Unescon maailmanperintökohteiden luetteloon.

Verkkosivu Wine-Searcherin listan mukaan pullo Richebourg Grand Cru -viiniä maksaa 14 254 euroa, eli henkilöauton verran. 50 kalleimman viinin listalla 40 viiniä on peräisin Burgundysta.

Richebourg Grand Crun luoja on edesmennyt viininvalmistaja Henri Jayer, jota pidettiin laajalti alan visionäärinä. Hän vastusti kemikaalien käyttöä viininvalmistuksessa ja uskoi pientuotantoon.

Vain viisi listan viineistä tulee muualta kuin Ranskasta. Joukkoon mahtuu neljä saksalaisviiniä ja yksi Yhdysvalloista Kaliforniasta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!