Maailman kalleimmat samppanjat listattiin – kuka maksaa yli miljoonan pullosta kuohuvaa?

Skumppaa (3)
Maailman kalleimmasta samppanjapullosta saa pulittaa yli miljoonan.

Maailmankuulua kuohujuomaa, samppanjaa on tarjolla monessa eri hintaluokassa. 

Vuosisatojen saatossa kuninkaat, kuningattaret ja muut silmäätekevät ovat nauttineet näyttävin elkein kuuluisaa kuplajuomaa, samppanjaa. Ota selvää, mitkä ovat näistä juomista kalleimpia!

”Juon samppanjaa, kun olen iloinen tai surullinen. Joskus juon sitä myös yksin. Kun minulla on seuraa, on sen juominen minusta välttämätöntä. Siemailen sitä, jos en ole nälkäinen ja juon sitä silloin, kun nälkä ei vaivaa minua. Koskaan muulloin en koskekaan siihen – paitsi, jos minulla on jano,” kuuluisan Bollingerin samppanjatalon Lily Bollinger sanaili aikoinaan.

Goût de Diamants, 1,6 miljoonaa euroa

Chardonnay-, pinot noir - ja pinot meunier -rypäleiden yhdistelmästä valmistettu samppanja lukeutuu maailman kalleimpien kuplajuomien joukkoon. Kyseisen samppanjapullon sisältö on omaa luokkaansa, mutta hurjan korkean hinnan selittää itse pullo: Se on valmistettu 18 karaatin valkokullasta, ja sen pintaa koristaa myös arvokas timantti.

1928 Vintage Krug, 19 000 euroa

Kyseistä samppanjaa pidetään yhtenä onnistuneimmista samppanjoista koskaan. Muun muassa arvostettu viiniasiantuntija Serena Sutcliffe on kehunut tätä juomaa vuolaasti.

Moët & Chandon Dom Perignon Charles and Diana 1961, 3 900 euroa

Walesin prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin häissä aikoinaan tarjoillun samppanjan vuosikerta valittiin prinsessan syntymävuoden mukaan. Arvokkaan samppanjaerän viimeisimmät pullot tuotiin häihin aikoinaan Ranskasta.

NV Boërl & Kroff Brut Rosé, 2 000 euroa

Champagne Drappier on yksi Champagnen alueen arvostetuimmista viinitaloista. Viinitalon tuotteet nousevatkin tästä syystä usein hyvin korkeisiin hintoihin.

1998 Krug Clos d’Ambonnay Blanc de Noir, 1 830 euroa

Pienen viinitilan valmistamaa samppanjaharvinaisuutta pidetään suuressa arvossa. Samalla Ambonnayssa sijaitsevalla tilalla on aiemminkin valmistettu erityisen korkeisiin hintoihin nousseita samppanjoita.

Lähde: Fox News, The Daily Meal

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja