Grillaaminen on perusteiltaan helppoa. Siitä tulee tehtyä usein turhan monimutkaista ja aikaa vievää, kun sen mahdollisuudet ovat alkaneet aueta. Välillä on hyvä palata alkulähteille, kypsentämiseen avotulella. Vietettyäni sunnuntaipäivän kokonaan puutarhatöissä halusin simppeliä grilliruokaa. Olin ostanut päiväystarjouksena luomukaritsan ulkofileetä. Yön yli marinointi olisi tehnyt sille hyvää, vaikka se toimisi yksinäänkin. Jotain sille täytyi kuitenkin tehdä. Tein tylsän, mutta aina toimivan pikamarinadin, joka toimi lopulta täydellisesti ja päädyin nuhtelemaan itseäni perusteiden hylkimisestä. Kylkeen nippu erilaisia kasviksia, kaikki grilliin ja lautaselle mieletön kombinaatio aitoja makuja, kukin ylväänä itsenään. Tämän helpommaksi ei upean grilliaterian tekeminen mene.
VIINIVINKKI! Alkon kesän grilliviiniuutuuksista nostin esiin jo kevättalvella espanjalaisen Matsu El Picaron (9,98 eur). Se toimii monipuolisesti grillattujen punaisten lihojen kanssa ja erityisesti tämän aterian kumppanina. Minulle tarjottiin juuri pullo maahantuojalta, mitä en suinkaan pistänyt pahakseni. Sarjasta löytyy myös kypsempiä viinejä, joita maistaneena toivon hartaasti niiden päätyvän myös Alkon tarjontaan. Ja etikettikin on hieno!
Nopeasti marinoitu lammas grillikasvisten kera
2-3 hlölle
500 g karitsan tai lampaan ulkofileetä
paprikaa
kesäkurpitsaa
parsaa ()







