Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maailman helpoin grilliateria karitsanfileestä ja kasviksista

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 22.05.2014 21:49

Grillaaminen on perusteiltaan helppoa. Siitä tulee tehtyä  usein turhan monimutkaista ja aikaa vievää, kun sen mahdollisuudet ovat alkaneet aueta. Välillä on hyvä palata alkulähteille, kypsentämiseen avotulella. Vietettyäni sunnuntaipäivän kokonaan puutarhatöissä halusin simppeliä grilliruokaa. Olin ostanut päiväystarjouksena luomukaritsan ulkofileetä. Yön yli marinointi olisi tehnyt sille hyvää, vaikka se toimisi yksinäänkin. Jotain sille täytyi kuitenkin tehdä. Tein tylsän, mutta aina toimivan pikamarinadin, joka toimi lopulta täydellisesti ja päädyin nuhtelemaan itseäni perusteiden hylkimisestä. Kylkeen nippu erilaisia kasviksia, kaikki grilliin ja lautaselle mieletön kombinaatio aitoja makuja, kukin ylväänä itsenään. Tämän helpommaksi ei upean grilliaterian tekeminen mene. 

VIINIVINKKI! Alkon kesän grilliviiniuutuuksista nostin esiin jo kevättalvella espanjalaisen Matsu El Picaron (9,98 eur). Se toimii monipuolisesti grillattujen punaisten lihojen kanssa ja erityisesti tämän aterian kumppanina. Minulle tarjottiin juuri pullo maahantuojalta, mitä en suinkaan pistänyt pahakseni. Sarjasta löytyy myös kypsempiä viinejä, joita maistaneena toivon hartaasti niiden päätyvän myös Alkon tarjontaan. Ja etikettikin on hieno!

Nopeasti marinoitu lammas grillikasvisten kera

2-3 hlölle

500 g karitsan tai lampaan ulkofileetä

paprikaa

kesäkurpitsaa

parsaa ()

resepti

lehtikaalia (grillattujen lehtikaalisipsien resepti)

Lampaan marinadi:

5 valkosipulinkynttä, murskattuna ja hienonnettuna

1 sitruunan mehut

1 dl oliiviöljyä

3 rkl tuoretta timjamia (voi laittaa myös rosmariinia, minttua, oreganoa yms.)

mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita liha sekaan levittäen marinadia kauttaaltaan. Anna maustua viileässä vähintään 1,5 h. Ota liha lämpimään puoli tuntia ennen grillausta.

Pyyhi marinadi pois. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja grillaa 4-5 min per puoli ja jos käytät lämpömittaria, niin 53-55 asteeseen. Pääasia, että liha jää roseeksi. Ota liha vetäytymään esim. folioon. Leikkaa sentin siivuiksi, kun tarjoilet.

Grillattu paprika

En tajunnutkaan, etten ole blogannut yhdestä grillikauden suurimmista herkuistani. Grillattu paprika nyt ei mitään kikkoja tarvitse. Ei edes mausteita. Makea, pitkulainen romesco-paprika toimii parhaiten, mutta ihan tavallinen kotimainenkin käy. Paistetaan aluksi suoran liekin päällä pikimustaksi. Otetaan muovipussiin höyrystymään. Revitään sormin tai vedetään veitsellä varovasti kuori irti. Sen pitäisi hoitua helposti. Halkaistaan ja poistetaan siemenet. Toimii kuumana, haaleana ja kylmänä. Melkein minkä kanssa tahansa. Katso kuvat alla.

Grillattu kesäkurpitsa

Kesäkurpitsa on kesän pääraaka-aineemme. Sitä tulee puutarhasta haitaksi asti. Tavallisin tapa on lorauttaa päälle hiukan oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Sitten grillata, kunnes molemmin puolin herkulliset raidat. MTV Oy, All rights reserved MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

(Vähän niin kuin) StroganoffGrillattu häränfilee purjotuhkavoillaGrillattu entrecôte ja chimichurri-kastikeKalaa japanilaisen peston ja salaatin keraTartar kahdella tapaa - hirvi ja nautaPaahdettu kana ja tomaattinen lehtikaali
gluteenitongrillatut kasviksetgrillausgrilliateriakaritsakaritsan ulkofileekaritsanfileekesäkurpitsalehtikaalipaprikaparsaresepti

Tuoreimmat aiheesta

gluteeniton
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
  • 17.01.201619:34
    burgeri

    Gluteeniton kasvisburgeri manteliaiolilla

  • 01.03.201520:34
    kasvisruoka

    Pupusa - katuruoka El Salvadorista

  • 20.01.201522:03
    arkiruoka

    Munakoisopurilainen à la Viljaton kattaus

  • 17.06.201419:00
    fenkoli

    Välimerellinen fenkolipiiras

  • 08.12.201321:22
    gluteeni

    Gluteeniton kokeiluni - miten sujui ja mitä opin?