Maailman ensimmäinen olutsuihkulähde avattiin: "Tarkoituksena ei ole, että ihmiset juopuvat täällä"

0:58 Sloveniassa saa olutta suihkulähteestä

Janoisia kaupunkilaisia hemmotellaan Zalecissa, Sloveniassa, jonne on avattu maailman ensimmäinen olutsuihkulähde viime viikon tiistaina.

Sadat kuivakurkkuiset oluenystävät ja muut ohrapirtelön palvojat kokoontuivat tiistaina Zaleciin Sloveniaan juhlistamaan Euroopan ensimmäisen olutsuihkulähteen avajaisia.

Lähteestä ei kuitenkaan – toisin kuin monet ehkä toivoisivat – suihkua loppumattomasti ruskeaa kuohujuomaa kulauteltavaksi. Sen sijaan kuudella eurolla voi ostaa mikrosirulla varustetun lasin, jonka olutta halajava voi täyttää viidesti mistä tahansa lähteen hanasta. Kerralla lasiin lorahtaa noin desi olutta.

– Tarkoituksena ei ole, että ihmiset juopuvat täällä, vaan me haluamme ainoastaan edistää olutkulttuuria, sanoi kaupunginjohtaja Janko Kos.

Kosin mukaan kiinnostus olutlähdettä kohtaan on ollut niin valtavaa, että Zalec singahtaa sen ansiosta jokaisen turistin toivekohteeksi.

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja