Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ma You Ji - kanaa seesamiöljyssä taiwanilaisittain

Julkaistu 11.09.2018 17:48

Tässä helppo ja nopea taiwanilainen resepti arkeen. Inkiväärin säpäkkyys ja paahdetun seesamiöljyn silkkinen syvyys muodostavat herkullisen tasapainoisen kombon mehevän broilerin kanssa.

Perinteiseen versioon ei tule sieniä, mutta kun kerran mustatorvisieniä oli jääkaapissa, laitoin ne mukaan. Voit käyttää mitä tahansa ruokasieniä niiden tilalla. Tai jättää ne pois.

VINKKI! Oikeasti ruokaan käytetään mietoa ja aavistuksen makeaa kiinalaista Shaoxing-riisiviiniä, mutta mikäli haluat korvata sen perinteisemmällä juomalla, käytä kuivaa sherryä tai kuivaa valkoviiniä. Sherry on paras korvike ja edullinenkin. Mmm... sherry... pitäis nauttia sitä useammin.

VINKKI 2! Tämän kanssa toimii niin vehnänuudelit kuin keitetty tai höyrytetty riisi. Menköön vaikka riisinuudelitkin.

Ma You Ji - kanaa seesamiöljyssä
3-4 hlölle
500 g broileria (käytin reisipaloja eli "paistia", fileekin käy, mutta menee helpommin kuivaksi)
kasviöljyä, esim. rypsi tai auringonkukka
kourallinen sieniä, siivutettuna
5 cm pala inkivääriä, ohueksi siivutettuna
3 kevätsipulia, ohueksi viipaloituna, säästä yhden siivut koristeluun
pieni loraus shaoxing-viiniä (tai kuivaa sherryä tai kuivaa valkoviiniä)
3 dl kanalientä
0,5 dl seesamiöljyä
1 rkl soijaa
suolaa
mustapippuria

100 g vehnänuudeleita

OHJE: Keitä ensin nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä ne kylmällä vedellä. Lorauta sekaan hiukan seesamiöljyä, etteivät tartu toisiinsa. (Jos oot näppärä, voit keittää nuudelit broilerin kypsyessä, kts. alempaa.)

Paista sienistä kosteus pois kuumalla pannulla. Lorauta pohjalle öljyä ja lisää mukaan inkivääriviipaleet muutamaksi sekunniksi. Lisää sekaan kanapalat ja ruskista niitä kauttaaltaan kauttaaltaan pari kolme minuuttia. Lisää sherry/viini ja anna sen kiehua pois. Kaada sekaan kanaliemi, seesamiöljy ja soija. Sekoita. Lisää kahden kevätsipulin siivut mukaan. Laske lämpöä keskitasolle ja anna hautua 10 min välillä sekoittaen. Lisää nuudelit ja anna niiden hetki lämmetä. Tarjoile ja ripottele pinnalle loput kevätsipulin siivut.

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuSichuanilainen kana-nuudeliwokki chiliöljylläNasi Goreng - helppo ja nopea Indonesian kansallisruokaKung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäThai-henkiset kalapihvit ja kurkkurelissiManhattan Clam Chowder - simpukkaa ja chorizoa jenkkityyliin
kiinalainenreseptikanabroilerikanaruokanuudeliwokkikanareseptinopeahelppo

Tuoreimmat aiheesta

kiinalainen
  • 09.09.201921:30
    härkäpapu

    Vegaaniset Dan Dan -nuudelit ja Beanit-härkäpapusuikaleet

  • 14.03.201921:01
    resepti

    Sichuanilainen kana-nuudeliwokki chiliöljyllä

  • 23.12.201820:49
    resepti

    Kung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistä

  • 14.06.201818:27
    lihapulla

    Lihapullat osa 24: Leijonanpääpullat kiinalaisittain

  • 01.12.201518:00
    jauheliha

    Dan dan -nuudelit - sichuanilaista katuruokaa