Lyömätön idea illanistujaisiin: Tee itse rapeita mozzarellatikkuja!

tikku
Mozzarellatikut sopivat hyvin illanvieton naposteltavaksi. Shutterstock

Päältä kullanrapeita ja sisältä valuvan pehmeitä mozzarellatikkuja on helppo valmistaa myös itse.

Herkulliset juustotikut syntyvät helposti itse Buzzfeedin ohjeella. Kokeile!

Mozzarellatikut (15–20 kpl)

2 dl tuorejuustoa

1 dl keitettyä pinaattia

4,5 dl mozzarellaraastetta

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 tl valkosipulijauhetta

5 dl vehnäjauhoja

4 kananmunaa

4,5 dl korppujauhoja

öljyä paistamiseen

Sekoita kulhossa juustot, pinaatti ja mausteet tasaiseksi massaksi. Levitä massa uunivuokaan leivinpaperin päälle ohueksi, tasaiseksi kerrokseksi ja pistä pakastimeen puoleksi tunniksi.

Leikkaa jähmettynyt massa veitsellä sopivan kokoisiksi tikuiksi. Kierittele tikut kananmunassa, vehnäjauhoissa, uudestaan kananmunassa ja vielä korppujauhoissa ja uppopaista sen jälkeen rapeiksi 30 sekunnin ajan. Aseta valmiit tikut talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva pääsee imeytymään paperiin. Tarjoile lämpiminä dippikastikkeen kanssa.  

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja