Lyömätön idea illanistujaisiin: Tee itse rapeita mozzarellatikkuja!
Päältä kullanrapeita ja sisältä valuvan pehmeitä mozzarellatikkuja on helppo valmistaa myös itse.
Herkulliset juustotikut syntyvät helposti itse Buzzfeedin ohjeella. Kokeile!
Mozzarellatikut (15–20 kpl)
2 dl tuorejuustoa
1 dl keitettyä pinaattia
4,5 dl mozzarellaraastetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
5 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
4,5 dl korppujauhoja
öljyä paistamiseen
Sekoita kulhossa juustot, pinaatti ja mausteet tasaiseksi massaksi. Levitä massa uunivuokaan leivinpaperin päälle ohueksi, tasaiseksi kerrokseksi ja pistä pakastimeen puoleksi tunniksi.
Leikkaa jähmettynyt massa veitsellä sopivan kokoisiksi tikuiksi. Kierittele tikut kananmunassa, vehnäjauhoissa, uudestaan kananmunassa ja vielä korppujauhoissa ja uppopaista sen jälkeen rapeiksi 30 sekunnin ajan. Aseta valmiit tikut talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva pääsee imeytymään paperiin. Tarjoile lämpiminä dippikastikkeen kanssa.
Lähde: Buzzfeed
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti