Hyödynnä kevään sesonkivihannes: Luvattoman helppo ja herkullinen arkiruoka
Sabrina Fauda-Rôlen Yhden kattilan pastat -kirjasta löytyy herkullinen ja parsan kannalta erittäin ajankohtainen resepti, jota kannattaa ehdottomasti testata.
Parsa ja pekoni ovat loistava parivaljakko. Trendikäs ja yltiökäytännöllinen yhden kattilan taktiikka, eli englanniksi One pot -menetelmä tarkoittaa sitä, ettei ruuan valmistamiseen tarvita kuin yksi kattila, johon ainekset annostellaan vuoron perään. Helppoa ja maukasta!
Keväinen parsa-pekonipasta
4 annosta
Ainekset:
250 g penne- tai tagliatelle-pastaa
250 g vihreitä parsoja viipaloituna 3 sentin paloiksi
100 g pekonisuikaleita
250 g valkosipuli-yrttituorejuustoa
1 pilkottu sipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 pyöräytystä mustapippuria myllystä
1 tl karkeaa merisuolaa
7,5 dl vettä
Laita kaikki ainekset isoon kattilaan ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Anna kiehua keskilämmöllä noin 15 minuuttia, muista sekoittaa. Keittämisen loputtua kattilan pohjalle pitää jäädä kaksi senttiä nestettä. Nauti!
Lähde: Sabrina Fauda-Rôle: Yhden kattilan pastat, Atena
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti