Mainos

Luulitko, että kalan kanssa kuuluu nauttia valkoviiniä? Viiniasiantuntija tyrmää yleisen väitteen: Hölynpölyä!

Juoma-asiantuntijoiden mukaan tutut viinisäännöt tulisi viimeistään nyt heittää romukoppaan. 

Moni meistä on tottunut nauttimaan lihan kanssa punaviiniä ja kalan kanssa valkoviiniä. Maailman johtavan viiniasiantuntijan mukaan nämä viinin ja ruoan yhdistämiseen liittyvät säännöt ovat lähinnä "hölynpölyä".

Yhdysvaltalaisen viiniasiantuntijan ja Master of Wine -tittelin omaavan Tim Hannin mukaan meidän tulisi päästä yli ajatuksesta, jonka mukaan tietyt viinit sopivat hyvin yhteen tiettyjen ruokien kanssa.  

– Viinien parittaminen ja kategorisoiminen saa aikaan paljon vahinkoa. Meidän tulisi aloittaa kampanja viini ja ruoka -parien lopettamisen puolesta, Hanni kertoo.

Asiantuntijan mukaan asiakkaiden mielenkiinto viinejä kohtaan katoaa, jos heille kerrotaan toistuvasti, että he juovat ruokien kanssa väärää viiniä. Viineistä ja ruoista puhuttaessa kyse on kuitenkin makuasioista, joista ei voi kiistellä.

– Meidän tulisi juhlistaa kuluttajien monimuotoisuutta, ei saada heitä näyttämään tyhmiltä. Voit tarjoilla Sauvignon Blancia pihvin kanssa – miksi et voisi?

Tämän päivän valikoima laajempi kuin ennen

Lontoolaisen viiniasiantuntija Daniel Keelingin mukaan tutut ”viinisäännöt” tulisi unohtaa myös siksi, että nykyisin viinien kirjo on huomattavasti laajempi kuin ennen.

– Aikanaan ihmisillä ei ollut mahdollisuutta ostaa tuotteita oman alueensa ulkopuolelta, eikä ole siis ihme, miksi paikalliset viinit ja ruoat toimivat niin hyvin yhteen, Keeling totea.

Miehen mukaan esimerkiksi erilaiset orgaaniset, biodynaamiset ja natural eli alkuviinit ovat avanneet aivan uudenlaisia makumaailmoja, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla parittaa rohkeasti erilaisten ruokien kanssa.

Lähde: Telegraph

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja