Luuletko hot dogin tarkoittavan sämpylää ja nakkia? Olet väärässä!

hotdogit
Hot dogien täytteissä vain mielikuvitus on rajana. Shutterstock

Oletko ajatellut kuinka monta erilaista ruokaa voikaan valmistaa nakista ja leivästä? Tässä mielenkiintoisimmat hot dogit ympäri maailmaa. 

Jos olet aina luullut, että hot dogit tarkoittavat vain pehmeän leivän sisällä olevaa nakkia sinapilla höystettynä, olet luullut väärin. Hot dogeja nimittäin tarjoillaan ympäri maailmaa, ja tästä pikaruoasta löytyy uskomaton määrä erilaisia variaatioita maasta, ja jopa kaupungista riippuen. 

Georgialainen

Hot dogin ei aina tarvitse olla käsin syötävää, sillä Gerorgiassa tämä ruoka tarjoillaan lautaselta. Avoin sämpylä täytetään pilkotuilla nakeilla, juustolla, chilillä, sipulilla, krutongeilla, sekä viimeistellään sinapilla ja ketsupilla.

Michiganilainen

Tässä versiossa sämpylä täytetään nakin lisäksi chilillä maustetulla, tulisella tomaattipohjaisella lihakastikkeella. Lihaisa kokonaisuus kuorrutetaan sinapilla ja sipulilla.

Taikina hot dog

Keskieurooppalaisesta hot dog -versiosta ei kasviksia löydy. Tässä yksinkertaisessa ruoassa nakki kääritään minkä tahansa taikinan sisään, paistetaan ja tarjoillaan sinapin kera. 

Norjalainen

Norjalaiset luottavat oman maansa leipään, eli rieskaan. Tässä ruoassa pitkä nakki kääritään suuren rieskan sisään ja maustetaan ketsupilla ja sinapilla.

Idaholainen

Idahossa leipä korvataan monen yllätykseksi perunalla. Nakki nimittäin tarjoillaan keitetyn perunan sisältä pekonilla ja ranskankermalla höystettynä. 

Havaijilainen

Havaijilaisessa erikoisuudessa nakki piilotetaan kokonaisuudessaan taikinan sisään. Hot dog uppopaistetaan ja perinteisten mausteiden sijasta käytetään makeaa hedelmäkastiketta.  

Ruotsalainen

Ruotsalainen erikoisuus on tarjoilla nakki tortillan sisältä perunamuusin ja rapusalaatin kera. Tämä ruokaisa herkku maustetaan paistetulla sipulilla ja raikkallla salaatilla. Koristeena käytetään tilliä. 

Chicagolainen

Chicagolaisessa versiossa korostuvat tulisuus ja suolaisuus. Seesaminsiemenillä kuorrutettu leipä täytetään nakilla, sellerisalaatilla, tomaateilla, kokonaisilla säilyke pepperoneilla, suolakurkuilla, sipulilla, kurkkusalaatilla ja sinapilla.

Guetemalalainen

Guetemalainen hot dog kätkee sisäänsä perinteisiä Väli-Amerikkalaisia makuja. Pekoniin kääritty nakki tarjoillaan avokadolla kuorrutetun maissitortillan sisältä. Lisäksi täytteisiin kuuluu salaattia, kaalia, majoneesia ja sipulia.

Kolumbialainen

Tällä runsaasti täytetyllä hot dog -versiolla nälkä lähtee taatusti. Sämpylä täytetään nakilla, ketsupilla, sinapilla, majoneesilla, ananaksella ja murskatuilla perunalastuilla. Annoksen kruunaa sämpylän keskelle piilotettu keitetty kokonainen kananmuna.

Italialainen

Italialaiset yhdistävät taidokkaasti hot dogin ja pizzan. Nakki tarjoillaan pizzapohjaa muistuttavan taikinan sisältä juuston ja tomaattikastikkeen kera. Päälle ripotellaan oreganoa. 

Sonoralainen

Tämä meksikolainen ruoka muistuttaa ennemminkin piirakkaa, sillä täytteet kootan levymäisen leivän päälle. Paksuhko leivän päälle kasataan pekoniin kääritty nakki, avokadotahnaa, kurkkusalaattia ja majoneesia. 

Lähde: Dailymail

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat