Luonnon oma flunssalääke – oletko kokeillut tätä tehokasta öljyä?

shutterstock_132957167
Shutterstock

Oreganoöljy on hieman tuntemattomampi terveystuote, joka voi olla sopiva lisä ruokavalioon etenkin flunssakauden aikana. Ota selvää oreganoöljyn terveysvaikutuksista!

Oreganoöljy on yksi luonnon omista antibiooteista, joka voi auttaa torjumaan tehokkaasti flunssan. Oreganon sisältämän karvakrolin on todettu useissa tutkimuksissa suojaavan muun muassa immuunipuolustusta ja estävän useiden bakteerien kasvua.

Suojaudu flunssalta

Oreganoöljy on tärkeää sekoittaa nesteeseen ennen nauttimista. Jos flunssa alkaa nostaa päätään, voi siltä yrittää suojautua lisäämällä kolme tippaa oreganoöljyä appelsiinimehun sekaan. Öljyllä terästettyä mehua kannattaa juoda päivittäin viiden päivän ajan.

Varjele vatsaasi

Jos tuntuu, ettei vatsa ole aivan kunnossa, voi tilannetta yrittää parantaa nauttimalla nesteen seassa 2–3 tippaa oreganoöljyä. Öljy voi suojata vatsassa ilmeneviltä tulehduksilta sekä kovettaa vatsaa.

Unohda haiseva hengitys

Oreganoöljy sisältää luonnon omaa, antiseptistä ainetta, tymolia, joka raikastaa hengitystä luontaisesti. Oreganoöljyn lisääminen silloin tällöin ruokavalioon voi siten auttaa ylläpitämään myös suun terveyttä.

Voimakasta oreganoöljyä ei kuitenkaan suositella korkeasta verenpaineesta kärsiville, sydänvaivoista kärsiville, lapsille eikä raskaana oleville tai imettäville.

Lähde: Blackdoctor

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja