Luomutuotteissa yksi selkeästi yli muiden – ostatko sinäkin?

15428995
Lehtikuva

Suomalaisten kuluttajien keskuudessa selvästi suosituimmaksi luomutuotteeksi nousee kananmuna. Kiinnostus muitakin luomutuotteita kohtaan on kasvamassa.

Vaikka kuluttajat ovat innostuneet viime vuosina luomusta, on Suomella vielä pitkä matka saavuttaa pohjoismaiden luomuystävällisimmät maat Tanska ja Ruotsi. Pro Luomun toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila ajattelee kiriä kuitenkin positiivisesti.

– Ruokatrendit, joista innostutaan, tulevat usein meren yli.

Kananmunat suosituin luomutuote

Vaikka luomutuotteiden osuus Suomen vähittäiskaupan elintarvikemyynnistä on vain kaksi prosenttia, on luku kasvamassa. Suurinta suosiota kuluttajien keskuudessa nauttivat luomukananmunat, mutta myös luomumaitoa ja -maitotuotteita sekä luomuhedelmiä suositaan.

Kottila uskoo luomun menekin kasvavan nyt, kun luomumaitoon voi Maa- ja metsätalousministeriön vuonna 2016 tekemän asetuksen mukaisesti lisätä D-vitamiinia.

– Tanskassa, joka on pohjoismaiden johtava luomumaa, on julkisessa ruokapalvelussa panostettu luomuun ja nyt meilläkin on mahdollista tarjota luomumaitoa kouluissa ja päiväkodeissa, Kottila iloitsee.

***

Nämä sydämenmuotoiset keitetyt munat valmistuvat kätevästi myös luomumunista!


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja