Yläkouluissamme kasvaa sukupolvi, jolle luomu- ja lähiruoka ovat luontevia valintoja. Näin voi päätellä ainakin siitä, mitä Ruokavisa-kilpailuun osallistuneet yläkoululaiset kertovat suosikkiraaka-aineistaan.
Ruokavisa on yläkoululaisille suunnattu kilpailu, johon osallistutaan ensi vaiheessa tekemällä nettitehtäviä ja finaali käydään keittiössä ruokaa valmistaen.
Tämän vuoden finaalissa Helsingissä kilpailivat Napapiirin yläaste, Paraistenseudun koulu ja Vantaankosken koulu.
Paraistenseudun koulun joukkueessa kilpaillut Lauri Lindholm kiinnittää huomiota myös raaka-aineiden alkuperään.
– On tärkeetä, että se on lähellä tuotettu mahdollisimman vähäpäästöisesti. Luomu on hyvä, että pysyy ympäristö ehjänä, sanoo Lauri Lindholm.



