Yrittäjän nerokastakin nerokkaampi paperilappukikka lopetti ruokavarkaudet kuin seinään

Guinot piilotti tyhjään osterikuoreen paperilapun. Kuva Reuters
Guinot piilotti tyhjään osterikuoreen paperilapun. Kuva Reuters

Vuosia sitten varkaat näpistivät Christophe Guinotilta kolmen tuhannen kilon edestä ostereita. Mies päätti narauttaa vorot ja keksi niksin, jossa tyhjään osterikuoreen piilotetaan paperilappu...

Mitä tekisit, jos vorot varastaisivat työsi hedelmät? Kenties ryhtyisit narauttamaan varkaita ovelalla konstilla, aivan kuin Christophe Guinot. Ranskalainen osterifarmari keksi tavan lopettaa osterifarmillaan tapahtuvat varkaudet, kertoo kanadalainen CTV News.

Keksi niksin estääkseen osterivarkaudet

Vuosia sitten varkaat näpistivät Guinotilta kolmen tuhannen kilon edestä ostereita. Kyseinen herkku on todella tuottava, sillä korkealuokkaisista ostereista pyydetään ravintoloissa korkeaa hintaa. Ostereita kasvatetaan vedessä häkeissä, joten varkaat voivat veneen avulla napata kokonaisia häkkejä kyytiinsä.

Guinotia varkaus luonnollisesti kismitti. Vuonna 2016 hän keksi idean. Katso niksi jutun alussa olevalta videolta!

Paperilappu ilmoittaa täysin keksitystä palkinnosta 

Guinot piilotti tyhjään osterikuoreen paperilapun, jossa osterin avannutta kehotettiin lunastamaan palkinto. Lapussa väitettiin, että avaaja on voittanut satunnaisessa arvonnassa painonsa edestä ostereita, ja palkinnon lunastaakseen hänen tulisi soittaa lapun numeroon.

Numero oli luonnollisesti Guinotin; jos joku soittaisi, hän saisi tietää, mihin osterit on myyty. Jos paikka ei olisi hänen asiakkaansa, kyseessä olisi varkaiden suorittama myynti.  

– Näen, mikä se [lapun sisältävä osteri] niistä on. Ulkonäöltään se ei eroa muista, paitsi minulle, koska elän ostereiden kanssa, ne elävät kanssani, ne ovat lapsiani, mies kuvaili Reutersille.

Mies piilottaa muutaman valeosterin jokaiseen osterihäkkiinsä.

– [Varkaan] on liian työlästä käydä kaikki läpi ja löytää valeosteri. Vain minä tiedän, missä ne ovat, hän kuvaa.

Niksi vaikuttaa tepsineen

Vuoden 2016 jälkeen Guinotin farmilta ei ole varastettu osterin osteria. Niksi vaikuttaa levinneen, sillä sisäministerin mukaan kyseisellä alueella ei ollut vuonna 2020 yhtään osterivarkautta, kun vuonna 2017 niitä oli 19.

Guinot kertoo kuulleensa myös naapurifarmien käyttäneen niksiä. Kukaan ei ole soittanut Guinotin numeroon, mutta miehen mukaan naapurifarmeille puheluita todella on tullut.

Katso myös: Osaatko jo? Näin osterit avataan  oikeaoppisesti:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat