Lue vinkit: näin syntyy maukas salaattikastike kesäpöytään

salaattikastike
Shutterstock

Kaupan salaattikastikkeet ovat hintavia ja kaloripitoisia. Itse tehdyssä salaattikastikkeessa on runsaasti makua ja raikkautta, jota pullotetuista salaattikastikkeista ei helposti löydä.

Lue vinkit, miten onnistut parhaiten oman salaattikastikkeen tekemisessä!

1. Käytä lasista, ilmatiivistä astiaa salaattikastikkeelle

Sinun ei välttämättä tarvitse ostaa tavaratalosta erikseen kallista salaattikastikepulloa. Esimerkiksi hyvin pesty, korkea ja kapea oliivipurkki käy hyvin. Purkin tai pullon tilavuuden tulisi kuitenkin olla melko pieni.

2. Tarvittavat ainesosat

Hyvä salaattikastike syntyy oliiviöljystä, mausteisesta sinapista, valkoviinietikasta, suolasta ja pippurista. Muuta et tarvitse!

3. Sekoita ainekset lasipurkissa

Lisää lasipurkkiisi kuusi ruokalusikallista oliiviöljyä, yksi ruokalusikallinen sinappia, kaksi ruokalusikallista valkoviinietikkaa ja ripauta päälle suolaa ja pippuria. Sulje kansi ja ravistele purkkia hyvin. Tarjoile kastike saman tien.

4. Säilytys

Salaattikastike säilyy mainiosti jääkaapissa, mutta oliiviöljy voi jähmettyä kylmässä lämpötilassa. Ota kastikepurkki huoneenlämpöön tuntia ennen tarjoilua, niin oliiviöljy ”sulaa” taas käyttökelpoiseksi. Ravistele kastikepurkkia kevyesti aina ennen uutta käyttöä.

Jos unohdat ottaa lasipurkin esiin ennen tarjoilua, lämpimän veden alla huuhtelu tekee kastikkeesta nopeasti juoksevaa. 

Lähde: Real Simple

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja