Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Löytyykö keittiöstäsi ”tuplanollaa”? Ehdoton raaka-aine, jos haluat täydellistä pizzaa

Täydellinen pizza syntyy 00-jauhoista.
Täydellinen pizza syntyy 00-jauhoista.MTV
Julkaistu 01.07.2017 09:30

MTV LIFESTYLE

Jos pizzaa leipoo itse, kehottavat asiantuntijat panostamaan kaikkein eniten pizzataikinaan.

Pizzataiteilija Luca Platanian ja Saku Tuomisen Pizze-kirjassa (Otava 2015) kehotetaan panostamaan erityisesti taikinaan, jos kotioloissa halutaan valmistaa onnistunutta pizzaa. Yksi olennaisimmista osista pizzataikinaa on sen leipomiseen käytetty jauho.

TIESITKÖ? Pizzaa suositellaan leivottavan hienoiten jauhetuista tuplanolla eli ”00”-jauhoista. 00-jauhoja myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa.

– Ei ole ollenkaan sama, millaista jauhoa pizzaan käytetään. Taikinan rakenne riippuu kokonaan siihen käytetyn jauhon laadusta, Antonio Caputo kuuluisasta italialaisesta Caputon myllystä kertoo Pizze-kirjassa.

– Vuosikymmenten kokemus ja loputtomat laboratoriokokeet osoittavat esimerkiksi, että hyvässä pizzajauhossa on noin 12–13 grammaa proteiinia sataa grammaa kohden, Caputo toteaa.

"Hyvän jauhon tekemistä voi verrata huippukahvin tekemiseen"

Asiantuntijan mukaan laadukkaan vehnäjauhon tekeminen on verrattavissa niinkin arvostettujen tuotteiden kuin laadukkaan kahvin ja samppanjan valmistamiseen.

– Hyvän jauhon tekemistä voi hyvin verrata huippukahvin tai samppanjan tekemiseen. Tasaiseen huippulaatuun pääseminen vaatii valtavasti työtä, Caputo summaa. 

Lähde: Saku Tuominen, Luca Platania, Tuukka Koski ja Kimmo Kivilahti: Pizze (Otava 2015)

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Raaka-aine, jossa piilee täydellisen pizzan salaisuus – löytyykö sinun keittiökaapistasi?Lontoon parhaat pizzakokit neuvovat: Näin teet täydellistä pizzaa kotioloissaKeittiömestari paljastaa: Näin saat pizzataikinasta täydellisen! Kaulin ja leivinpaperi käyttökieltoon – täydellinen itsetehty pizza rikkoo kaikki suomalaiset säännöt”Halvemmaksi ruoka ei juuri voi tulla” – oletko maistanut kaikkien aikojen ensimmäistä pizzalaatua? Taikinan olennaisin osa – käytätkö pizzaan vääränlaista jauhoa?
PizzaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta

  • 21.4.09:43
    Ruoka

    Italialaiset maistoivat Suomen suosituinta pizzaa – tämä oli reaktio ananaksesta