Loppuvatko nämä juomat Alkoista ennen vappua? Vuoden 2017 samppanja ja kuohuviini on valittu

samppanja
Shutterstock

Viini-lehti on tuttuun tapaan valinnut vuoden parhaan samppanjan ja kuohuviinin.

Vuoden 2017 samppanjaksi on valittu Ruinart Champagne Brut ja Vuoden kuohuviini 2017 titteli annettiin tänä vuonna Freixenet Elyssia Gran Cuvée Cava Brutille.

Voittajat valitsivat Viini-lehden viinikriitikot Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo. Samppanjan ja kuohuviinin valinnassa noudatettiin Viini-lehden Vuoden viini -valintojen yleisiä kriteerejä. Viinin tulee olla harmoninen kokonaisuus ja luonteikas. Sekä samppanjat että kuohuviinit maistettiin sokkona ja päätökset voittajista tehtiin sokkomaistelun perusteella ennen viinien paljastamista.

Vuoden 2017 samppanjaa kuvaillaan erittäin harmoniseksi, klassiseksi samppanjaksi.

– Vuoden samppanjan valinta osui tänä vuonna erittäin harmoniseen ja hienostuneeseen, huippusamppanjan monivivahteisia aromeja ja ominaisuuksia tarjoavaan Ruinart Champagne Brutiin. Vaikka finalistien joukossa oli useampi erittäin tyylikäs samppanja, valitsimme Ruinartin, joka oli eri ominaisuuksiltaan kaikkien harmonisin kokonaisuus. Siinä on kypsän hedelmäisyyden lisäksi myös samppanjalle tyypillisiä ja toivottuja viehkeän pähkinäisiä ja paahteisia, kypsymisen mukanaan tuomia vivahteita, kaikki sopivasti tasapainossa, raati kuvailee valintaansa.

Vuoden 2017 kuohuviiniä luonnehditaan samppanjamaiseksi cavaksi Espanjasta.

– Vuoden kuohuviinivalinnassa oli tällä kertaa loppusuoralla tyyliltään kaksi varsin erilaista kuohuviiniä. Voittaja, hienostuneen paahteisen ja vienon kermaisen Freixenet Elyssian rinnalla maaliviivalle saakka kamppaili viime vuoden valintamme, erittäin runsaaseen, puhdaspiirteiseen hedelmäisyyteen painottuva Stift Klosterneuburg Mathaï Brut. Kuohuviinien esikuvana tai mittatikkuna toimii yleisesti samppanja ja tämänkertainen valintamme osui Freixenetin Elyssiaan juuri tämän samppanjamaisuuden johdattamana, raati kertoo.

Lähde: Viini-lehti

***

Näin avaat kuohuviinipullon oikeaoppisesti 0:36

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.