Loppukesä on kasvisten aikaa – oletko kokeillut näitä kotimaisia herkkuja?
Heinäkuun toinen viikko toi Suomeen mukanaan hellejakson, joka on pannut koetukselle niin kasvikset kuin viljelijöiden ammattitaidonkin. Tästä huolimatta elokuussa tarjolla on valtava määrä erilaisia suomalaisia kasviksia.
Kesän 2014 alussa kylmyys hidasti avomaan kasvisten kasvuunlähtöä ja helle on asettanut sittemmin omat haasteensa sadon kypsymiselle toivotulla tavalla. Elokuussa on kuitenkin tarjolla monipuolinen kasvissato kuluttajille.
Moni ostaa salaattivihannekset ja tavallisimmat juurekset lähikaupasta kesäisin aina kotimaisina, mutta tarjolla on hieman epätavallisempiakin suomalaisia herkkuja, joita kannattaa kokeilla.
Kokeile ainakin näitä:
1. Kotimainen maissi
2. Kotimaiset pavut
3. Kotimainen lehtikaali
4. Kotimainen lehtiselleri
Viikoilla 33 ja 34 (11. - 24.8.2014) vietetään valtakunnallisia Sadonkorjuuviikkoja.
Lähde: STT
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje