Loppukesä on kasvisten aikaa – oletko kokeillut näitä kotimaisia herkkuja?

Suomalaiset kasvikset ovat nyt parhaimmillaan. Shutterstock

Heinäkuun toinen viikko toi Suomeen mukanaan hellejakson, joka on pannut koetukselle niin kasvikset kuin viljelijöiden ammattitaidonkin. Tästä huolimatta elokuussa tarjolla on valtava määrä erilaisia suomalaisia kasviksia. 

Kesän 2014 alussa kylmyys hidasti avomaan kasvisten kasvuunlähtöä ja helle on asettanut sittemmin omat haasteensa sadon kypsymiselle toivotulla tavalla. Elokuussa on kuitenkin tarjolla monipuolinen kasvissato kuluttajille.

Moni ostaa salaattivihannekset ja tavallisimmat juurekset lähikaupasta kesäisin aina kotimaisina, mutta tarjolla on hieman epätavallisempiakin suomalaisia herkkuja, joita kannattaa kokeilla.

Kokeile ainakin näitä:

1. Kotimainen maissi

2. Kotimaiset pavut

3. Kotimainen lehtikaali

4. Kotimainen lehtiselleri

Viikoilla 33 ja 34 (11. - 24.8.2014) vietetään valtakunnallisia Sadonkorjuuviikkoja.

Lähde: STT

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat