Loppukesä on kasvisten aikaa – oletko kokeillut näitä kotimaisia herkkuja?

Suomalaiset kasvikset ovat nyt parhaimmillaan. Shutterstock

Heinäkuun toinen viikko toi Suomeen mukanaan hellejakson, joka on pannut koetukselle niin kasvikset kuin viljelijöiden ammattitaidonkin. Tästä huolimatta elokuussa tarjolla on valtava määrä erilaisia suomalaisia kasviksia. 

Kesän 2014 alussa kylmyys hidasti avomaan kasvisten kasvuunlähtöä ja helle on asettanut sittemmin omat haasteensa sadon kypsymiselle toivotulla tavalla. Elokuussa on kuitenkin tarjolla monipuolinen kasvissato kuluttajille.

Moni ostaa salaattivihannekset ja tavallisimmat juurekset lähikaupasta kesäisin aina kotimaisina, mutta tarjolla on hieman epätavallisempiakin suomalaisia herkkuja, joita kannattaa kokeilla.

Kokeile ainakin näitä:

1. Kotimainen maissi

2. Kotimaiset pavut

3. Kotimainen lehtikaali

4. Kotimainen lehtiselleri

Viikoilla 33 ja 34 (11. - 24.8.2014) vietetään valtakunnallisia Sadonkorjuuviikkoja.

Lähde: STT

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja