Loistouutisia roiskeläpän ystäville – hartaasti toivottu makuvaihtoehto tekee paluun!

861a07f858668ce2_org
Saarioinen

Legendaarisen maineen saanut Saarioisten 200-grammainen pizza täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 35 vuotta. Juhlan kunniaksi hartaasti toivottu kasvispizza tekee paluun syksyllä.

Ensimmäiset Saarioisten 200-grammaiset pizzat paistettiin vuonna 1981. Täytevaihtoehtoja oli tuolloin kolme: jauheliha, kinkku ja sieni.

– Alkuperäisestä makukolmikosta jauheliha- ja kinkkuversiota valmistetaan edelleen. Jauhelihapizza on tänäkin päivänä täytteistä ylivoimaisesti suosituin ja kinkku seuraa kakkosena, Saarioisten innovaatiojohtaja Mirja Lonka kertoo.

Saarioisten pizzat paistetaan Valkeakoskella, jossa niitä valmistuu vuodessa 18 miljoonaa kappaletta. Vaikka klassikkotäytteet pitävät vuodeta toiseen pintansa, 35 vuoden aikana pizza on saanut myös uusia makuja. Saarioisten pizzaperhe on laajentunut viime vuosina suurempiin ja runsastäytteisiin Herkkupizzoihin, rapeapohjaisiin Pizza Prontoihin sekä välipalapizza Piccoloksi.

– Suomalaisia kiinnostavat tällä hetkellä entistä eksoottisemmat ja voimakkaammat maut. Pizzaperheen uusimpia jäseniä ovatkin mausteiset Mayo kebab -ja Mayo tex mex -pizzat, Lonka kertoo.

Hartaasti toivottu kasvisversio tekemässä paluun

Syksyllä luvassa on odotettu paluu, sillä kauppoihin saapuu 200-grammaisen pizzan uudistunut kasvisversio.

– Kasvispizza oli valikoimissamme vuodesta 1982 vuoteen 2007 ja sitä on toivottu runsaasti takaisin varsinkin nyt, kun kasvissyönnin suosio on lisääntynyt. Olemme päivittäneet pizzan reseptin, ja kuluttajien toiveiden johdosta uudistettu kasvispizza on myös vegaaniseen ruokavalioon sopiva, Lonka kertoo.

Lähde: Saarioinen


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja