Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Loistouutisia roiskeläpän ystäville – hartaasti toivottu makuvaihtoehto tekee paluun!

Saarioinen
Julkaistu 02.09.2016 09:33

MTV LIFESTYLE

Legendaarisen maineen saanut Saarioisten 200-grammainen pizza täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 35 vuotta. Juhlan kunniaksi hartaasti toivottu kasvispizza tekee paluun syksyllä.

Ensimmäiset Saarioisten 200-grammaiset pizzat paistettiin vuonna 1981. Täytevaihtoehtoja oli tuolloin kolme: jauheliha, kinkku ja sieni.

– Alkuperäisestä makukolmikosta jauheliha- ja kinkkuversiota valmistetaan edelleen. Jauhelihapizza on tänäkin päivänä täytteistä ylivoimaisesti suosituin ja kinkku seuraa kakkosena, Saarioisten innovaatiojohtaja Mirja Lonka kertoo.

Saarioisten pizzat paistetaan Valkeakoskella, jossa niitä valmistuu vuodessa 18 miljoonaa kappaletta. Vaikka klassikkotäytteet pitävät vuodeta toiseen pintansa, 35 vuoden aikana pizza on saanut myös uusia makuja. Saarioisten pizzaperhe on laajentunut viime vuosina suurempiin ja runsastäytteisiin Herkkupizzoihin, rapeapohjaisiin Pizza Prontoihin sekä välipalapizza Piccoloksi.

– Suomalaisia kiinnostavat tällä hetkellä entistä eksoottisemmat ja voimakkaammat maut. Pizzaperheen uusimpia jäseniä ovatkin mausteiset Mayo kebab -ja Mayo tex mex -pizzat, Lonka kertoo.

Hartaasti toivottu kasvisversio tekemässä paluun

Syksyllä luvassa on odotettu paluu, sillä kauppoihin saapuu 200-grammaisen pizzan uudistunut kasvisversio.

– Kasvispizza oli valikoimissamme vuodesta 1982 vuoteen 2007 ja sitä on toivottu runsaasti takaisin varsinkin nyt, kun kasvissyönnin suosio on lisääntynyt. Olemme päivittäneet pizzan reseptin, ja kuluttajien toiveiden johdosta uudistettu kasvispizza on myös vegaaniseen ruokavalioon sopiva, Lonka kertoo.

Lähde: Saarioinen

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoiltaSaarioinen tuo myyntiin uuden "roiskeläppäpizzan" – jakaa taatusti mielipiteetSyötkö sinäkin? Suomalaisella kulttipizzalla hurjat miljoonamyynnit – täyttää jo 40 vuotta: "Ensimmäinen tuote edelleen selkeä ykkönen"Pohjalaisen perheyrityksen pizzasta kasvoi jättihitti, jota on myyty jo miljoonia – milloin söit viimeksi Metripizzan tai "roiskeläpän"?"Ehdottomasti suosituin pakastepizza" saapui Suomeen 22 vuotta sitten – nyt se saa rinnalleen toivotun uutuudenRoiskeläppäpizza MTV:n testissä: Uppoaako uutuusmaku?
PizzaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta

  • 21.4.09:43
    Ruoka

    Italialaiset maistoivat Suomen suosituinta pizzaa – tämä oli reaktio ananaksesta