Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lobster Roll eli hummerihodari ja tulitikkuranskalaiset

Julkaistu 28.10.2018 16:28

Jenkkiklassikko, lobster roll eli hummerihodari on nopea herkku, joka on lisäksi edullisempi valmistaa kuin ehkä kuvittelit.

Hummeri mielletään Suomessa luksusherkuksi, mutta sitä saa ostettua marketista pakasteena 12 eurolla, joskus allekin. Onhan sekin rahaa, mutta hummeriruoissa voi hiukan pihdata ja käyttää mukana katkarapuja. Näin hummerista voi nauttia monimuotoisemmin eikä pelkästään juhlaruokana. Kuten vaikka tällaisena jenkkiklassikkona, hummerihodarina.

HUMMERIN KÄSITTELY. Herkku syntyy nopeasti ja helposti, vaikka hummerin käsittely saattaa ensikertalaista hiukan pelottaa. Tee siis näin: Irrota hummerin sakset käsin. Halkaise paksun saksen kuori esim. keittiösaksilla. Vedä/kaavi saksen sisällä oleva liha talteen. Älä heitä kuoria pois. Paina terävä keittiöveitsi hummerin panssarin läpi katkaisematta samalla sormiasi ja halkaise koko hummeri pitkittäin (katso kuva alla). Tällä kertaa saksen kuoren halkaisemisessa jouduin käyttämään lihanuijaa.

Lisukkeena nautitaan perinteisesti chipsejä, mutta vielä herkullisempi annos syntyy tulitikkuperunoista, jotka ovat jotain ranskalaisten ja chipsien väliltä. Kerrassaan törkyhyviä! Muista myös suolakurkut.

PS. Tsekkaa myös hummeri thermidor ja katkaravuilla höystetyn hummerikeiton ohje.

Lobster Rolls
4 hlölle
1-2 kpl 400 g pakastehummeria (jos vain 1, niin myös 150 g kuorittuja katkarapuja)
3 rkl majoneesia
1,5 varsisellerin varsi, hienonnettuna
2 tl ruohosipulia hienonnettuna
1 tl rakuunaa hienonnettuna
pieni ripaus cayennea
0,5 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
nokare pehmeää/sulaa voita
4-6 hot dog -sämpylää

tulitikkuranskalaisia (ohje alla) tai perunalastuja
suolakurkkua

Sulata hummeri(t), riko kuoret ja kaavi lihat talteen. Pilko lihat. Keitä kuorista liemi myöhempiä ruokia varten (kts. ohje). Jos käytät katkarapuja, valuta ja purista niistä kevyesti nestettä pois.

Sekoita hummerin ja katkaravun lihat yhteen majoneesin, sitruunamehun, sellerisilpun, 1 tl ruohosipulisilpun, rakuunasilpun ja cayennen kera. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla. Jätä hetkeksi maustumaan huoneenlämpöön tehdessäsi muut osiot.

Halkaise hodarisämpylät. Kuumenna iso paistinpannu ja laita sämpylät leikkuusivu alaspäin paahtumaan pannulle. Voitele samalla ulkopintaa voilla. Laita sämpylän alapuolen päälle hummeritäytettä ja ripottele pinnalle loppuja ruohosipulisilpusta. Tarjoile tulitikkuranskalaisten tai perunalastujen sekä suolakurkkujen kanssa.

Tulitikkuranskalaiset
muutama peruna
1 l rypsi- tai auringonkukkaöljyä
suolaa

Leikkaa peruna tulitikun paksuisiksi tikuiksi. Liota tikkuja jonkin aikaa kylmässä vedessä tai huuhtele tovi hanan alla. Kuivaa hyvin. Näin saat liian tärkkelyksen pois. Kaada öljy kattilaan tai rasvakeittimeen ja kuumenna 180-asteiseksi. Jos käytät kattilaa, käytä myös lämpömittaria ja pidä kattilan kansi lähettyvillä, jos käy huonosti. Paista perunatikut erissä kullankeltaisiksi ja nosta valumaan talouspaperin päälle.

Lisää aiheesta:

Carnitas - nyhtöpossua kolakastikkeessaPorsaankylkeä vietnamilaisittainThai-henkiset kalapihvit ja kurkkurelissiHummeri Thermidor - helppoa luksusta, eikä niin kallistakaanKana Tikka Masala - nopea versioManhattan Clam Chowder - simpukkaa ja chorizoa jenkkityyliin
hummerihot dogreseptikatkarapukatkaravutäyriäisetäyriäisruokaäyriäinenranskalaiset perunattulitikkuranskalaisetfrittiamerikkalainenklassikkoruokahummerihodari

Tuoreimmat aiheesta

hummeri
  • 27.02.201921:35
    pasta

    Hummeri-katkarapupasta - luksusta yllättävän edullisesti

  • 26.11.201717:09
    hummerikeitto

    Hummerikeitto katkaravuilla - taivaallista

  • 21.11.201719:42
    resepti

    Hummeri Thermidor - helppoa luksusta, eikä niin kallistakaan