Jenkkiklassikko, lobster roll eli hummerihodari on nopea herkku, joka on lisäksi edullisempi valmistaa kuin ehkä kuvittelit.
Hummeri mielletään Suomessa luksusherkuksi, mutta sitä saa ostettua marketista pakasteena 12 eurolla, joskus allekin. Onhan sekin rahaa, mutta hummeriruoissa voi hiukan pihdata ja käyttää mukana katkarapuja. Näin hummerista voi nauttia monimuotoisemmin eikä pelkästään juhlaruokana. Kuten vaikka tällaisena jenkkiklassikkona, hummerihodarina.
HUMMERIN KÄSITTELY. Herkku syntyy nopeasti ja helposti, vaikka hummerin käsittely saattaa ensikertalaista hiukan pelottaa. Tee siis näin: Irrota hummerin sakset käsin. Halkaise paksun saksen kuori esim. keittiösaksilla. Vedä/kaavi saksen sisällä oleva liha talteen. Älä heitä kuoria pois. Paina terävä keittiöveitsi hummerin panssarin läpi katkaisematta samalla sormiasi ja halkaise koko hummeri pitkittäin (katso kuva alla). Tällä kertaa saksen kuoren halkaisemisessa jouduin käyttämään lihanuijaa.
Lisukkeena nautitaan perinteisesti chipsejä, mutta vielä herkullisempi annos syntyy tulitikkuperunoista, jotka ovat jotain ranskalaisten ja chipsien väliltä. Kerrassaan törkyhyviä! Muista myös suolakurkut.
PS. Tsekkaa myös hummeri thermidor ja katkaravuilla höystetyn hummerikeiton ohje.


