Lisukkeeksi hampurilaiseen tai grilliruoalle – testaa herkullinen kaleslaw
Herkullinen lisukelisalaatti saa ainutlaatuisen makunsa greipistä ja paahdetusta lehtikaalista. Tämä raikas lisuke kruunaa kesäisen aterian.
Muusikko Ville Pusan ja keittiömestari Teemu Korkalaisen kehittelemä lehtikaalia sisältävä majoneesisalaatti sopii erinomaisesti kesäisen grilliruoan lisukkeeksi.
Kokeile paahdetun lehtikaalin, tuoreiden kasvisten ja kirpeän greipin ainutlaatuista makuyhdistelmää ja ylläty.
Kaleslaw
100gr porkkanaraastetta
100gr valkokaaliraastetta
200gr paahdettua lehtikaalia
5 rkl greippiaiolia
1 puntti lehtipersiljaa
1 puntti kevätsipulia
Lehtikaalin paahtamiseen revi kaalinlehdet, lisää kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja teelusikallinen suolaa. Sekoita ja laita uuniin, 150-astetta 15 minuuttia, kunnes lehtikaali on rapea.
Hienonna kevätsipuli ja lehtipersilja ja yhdistä kaikki raasteet aiolin kanssa herkulliseksi ja rapeaksi lisukesalaatiksi.
Greippiaioli
400 g majoneesia
1 rkl murskattua valkosipulia
0,5 rkl Dijon-sinappia
0,5 dl greippimehua
Yhden limen raastettu kuori
1 tl suolaa
1 tl hienoa sokeria
Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan