Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lisukkeeksi hampurilaiseen tai grilliruoalle – testaa herkullinen kaleslaw

Kaleslaw on herkullista ja värikästä kesäruokaa. Kokeile grilliruoan lisukkeena.
Kaleslaw on herkullista ja värikästä kesäruokaa. Kokeile grilliruoan lisukkeena.
Julkaistu 02.08.2015 14:07
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Herkullinen lisukelisalaatti saa ainutlaatuisen makunsa greipistä ja paahdetusta lehtikaalista. Tämä raikas lisuke kruunaa kesäisen aterian.

Muusikko Ville Pusan ja keittiömestari Teemu Korkalaisen kehittelemä lehtikaalia sisältävä majoneesisalaatti sopii erinomaisesti kesäisen grilliruoan lisukkeeksi. 

LUE LISÄÄ: Muusikko toi markkinoille lonkerohodarin: ”Laadukas nakki on kaiken a ja o”

Kokeile paahdetun lehtikaalin, tuoreiden kasvisten ja kirpeän greipin ainutlaatuista makuyhdistelmää ja ylläty. 

Kaleslaw

100gr porkkanaraastetta
100gr valkokaaliraastetta
200gr paahdettua lehtikaalia
5 rkl greippiaiolia
1 puntti lehtipersiljaa
1 puntti kevätsipulia

Lehtikaalin paahtamiseen revi kaalinlehdet, lisää kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja teelusikallinen suolaa. Sekoita ja laita uuniin, 150-astetta 15 minuuttia, kunnes lehtikaali on rapea. 

lehtikaali_uuni
Paahtaminen lieventää lehtikaalin hieman pistävää makua.

Hienonna kevätsipuli ja lehtipersilja ja yhdistä kaikki raasteet aiolin kanssa herkulliseksi ja rapeaksi lisukesalaatiksi.

coleslaw_valmistusKaleslaw sisältää paljon terveellisiä ja värikkäitä kasviksia.

Greippiaioli

400 g majoneesia
1 rkl murskattua valkosipulia
0,5 rkl Dijon-sinappia
0,5 dl greippimehua
Yhden limen raastettu kuori
1 tl suolaa
1 tl hienoa sokeria

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua. 

coleslawkulhoKaleslaw tuo väriä ruokapöytään.

Lisää aiheesta:

Oletko maistanut? Halpa ja terveellinen "pikaruoka", jota suomalaiset syövät hämmentävän vähän Raikas, maukas ja monipuolinen – ruokaisa kesäsalaatti sopii monen eri herkun pariksiKokeile kesän herkullisinta lisuketta: Tämä on sinulle, jos rakastat pekoniaTerveyspommi hyötykäyttöön! Neljä mahtavaa tapaa käyttää greippiä ruoanlaitossa – löydä oma suosikkisiKaleslawTämä kanasalaattiresepti vie kielen mennessään – salaisuutena avokado
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä

  • 11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • 09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • 08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti