Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että lihamurekkeeseen voi lisätä piparjuuritahnaa?
Ruokabloggaaja Hellapoliisi on loihtinut reseptin, jolla klassisesta lihamurekkeesta saa erityisen maukasta. Reseptin salaisuus piilee suomalaisille hieman tuntemattomammassa raaka-aineessa, piparjuuritahnassa, joka sopii erityisen hyvin liharuokien pariksi.
– Piparjuuritahnalla täytetty lihamureke on upean makuinen tarjottava. Tarjoa seuraksi kuohkeaa perunasosetta ja höyrytettyjä porkkanoita tai muita vihanneksia, Hellapoliisi vinkkaa Makuja.fi:lle.
Piparjuuri-lihamureke
5–6 annosta
1 1/dl korppujauhoja
3 dl vettä tai korppujauhoja
600 g jauhelihaa
1 iso sipuli
¾ tl suolaa
(1 muna)
mustapippuria myllystä
Väliin:
100 g piparjuuritahnaa
VINKKI! Voit halutessasi kuullottaa sipulin pienessä öljytilkassa ennen mureketaikinaan sekoittamista.
