Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lisää retroherkkuun salainen raaka-aine – et usko, kuinka hyvää lihamureketta saat aikaiseksi

Julkaistu 14.01.2017 08:02

MTV LIFESTYLE

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että lihamurekkeeseen voi lisätä piparjuuritahnaa?

Ruokabloggaaja Hellapoliisi on loihtinut reseptin, jolla klassisesta lihamurekkeesta saa erityisen maukasta. Reseptin salaisuus piilee suomalaisille hieman tuntemattomammassa raaka-aineessa, piparjuuritahnassa, joka sopii erityisen hyvin liharuokien pariksi.

– Piparjuuritahnalla täytetty lihamureke on upean makuinen tarjottava. Tarjoa seuraksi kuohkeaa perunasosetta ja höyrytettyjä porkkanoita tai muita vihanneksia, Hellapoliisi vinkkaa Makuja.fi:lle.

Piparjuuri-lihamureke

5–6 annosta

1 1/dl korppujauhoja
3 dl vettä tai korppujauhoja
600 g jauhelihaa
1 iso sipuli
¾ tl suolaa
(1 muna)
mustapippuria myllystä

Väliin:
100 g piparjuuritahnaa

VINKKI! Voit halutessasi kuullottaa sipulin pienessä öljytilkassa ennen mureketaikinaan sekoittamista.

Laita korppujauhot ja neste kulhoon ja sekoita. Anna turvota noin viisi minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu sipuli, suola, (kananmuna) ja mustapippuria myllystä.

Muotoile taikinasta suorakaiteen mallinen levy leivinpaperin päälle. Levitä pinnalle reunoja myöten piparjuuritahnaa. Käännä leivinpaperia apuna käyttäen rullalle. Nosta rulla puhtaalle leivinpaperille uunipellille.

Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes mureke näyttää kypsältä. Leikkaa viipaleiksi ja nauti perunasoseen kanssa.

Resepti: Hellapoliisi

Lisää aiheesta:

Nyt on nerokas aamupala kananmunista! Jos pidät uunifetapastasta, ota tämä heti kokeiluunUnohda korppujauhot! Yksi ainesosa parantaa lihamureketta huomattavasti: "Todella mehevää"Supersuosittu resepti hurmannut jo sadattuhannet: Maailman paras lihamureke – oletko jo testannut?Kiireisen ihmisen helppo proteiiniherkku: Munaresepti, jota täytyy kokeilla!Törkeän hyvä lihamureke: Jos et vielä ole kokeillut tätä, tee se nyt!Maailman paras lihamureke syntyy tällä supersuositulla reseptillä – suussasulavan mehevää!
HellapoliisiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 26.10.17:25
    Ruoka

    Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella

  • 4.1.17:34
    Ruoka

    Kaupasta saa nyt halvalla ainekset Katin lasagneen

  • 14.12.202409:43
    Jouluruoka

    Todella helppo ja supersuosittu salaatti joulupöytään: "Valmistuu muutamassa minuutissa"

  • 28.09.202417:03
    Sienet

    Paras tapa säilöä ja käyttää suppilovahverot – helppo ohje!

  • 27.07.202417:32
    Ruoka

    Katin kikka broilerin marinointiin: Tarvitset vain pienen pussin