Lisää retroherkkuun salainen raaka-aine – et usko, kuinka hyvää lihamureketta saat aikaiseksi

piparjuuri-lihamureke_2_D8S2219-Edit

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että lihamurekkeeseen voi lisätä piparjuuritahnaa?

Ruokabloggaaja Hellapoliisi on loihtinut reseptin, jolla klassisesta lihamurekkeesta saa erityisen maukasta. Reseptin salaisuus piilee suomalaisille hieman tuntemattomammassa raaka-aineessa, piparjuuritahnassa, joka sopii erityisen hyvin liharuokien pariksi.

– Piparjuuritahnalla täytetty lihamureke on upean makuinen tarjottava. Tarjoa seuraksi kuohkeaa perunasosetta ja höyrytettyjä porkkanoita tai muita vihanneksia, Hellapoliisi vinkkaa Makuja.fi:lle.

Piparjuuri-lihamureke

5–6 annosta

1 1/dl korppujauhoja
3 dl vettä tai korppujauhoja
600 g jauhelihaa
1 iso sipuli
¾ tl suolaa
(1 muna)
mustapippuria myllystä

Väliin:
100 g piparjuuritahnaa

VINKKI! Voit halutessasi kuullottaa sipulin pienessä öljytilkassa ennen mureketaikinaan sekoittamista.

Laita korppujauhot ja neste kulhoon ja sekoita. Anna turvota noin viisi minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu sipuli, suola, (kananmuna) ja mustapippuria myllystä.

Muotoile taikinasta suorakaiteen mallinen levy leivinpaperin päälle. Levitä pinnalle reunoja myöten piparjuuritahnaa. Käännä leivinpaperia apuna käyttäen rullalle. Nosta rulla puhtaalle leivinpaperille uunipellille.

Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes mureke näyttää kypsältä. Leikkaa viipaleiksi ja nauti perunasoseen kanssa.

Resepti: Hellapoliisi


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat