Lisää näitä kahta raaka-ainetta ruokaan – huikeita terveysvaikutuksia!
Kesäiset yrtit, tilli ja persilja tarjoilevat huikeita terveyshyötyjä. Kala- ja perunaruokiin sopivia tuoreita yrttejä kannattaa hyödyntää kesäkeittiössä mahdollisimman paljon.
Persilja ja tilli voivat pitää poissa niin pahanhajuisen hengityksen kuin ylenmääräisen hiustenlähdönkin. Yrtit voivat antioksidanttiensa ja vitamiiniensa ansiosta myös auttaa pitämään näön kunnossa ja auttaa tehostamaan kehon vastustuskykyä. Lisäksi persiljasta voi olla hyötyä sydänterveydelle.
Tuoreen tutkimuksen mukaan persilja ja tilli saattavat myös ehkäistä syöpäkasvainten kehittymistä. Tutkimus julkaistiin Journal of Natural Productsissa.
Runsaasti antioksidantteja sisältäviä tuoreita yrttejä kannattaa hyödyntää ruoanlaitossa monipuolisesti. Yrtit kruunaavat kalan ja perunoiden lisäksi myös salaatit ja ne sopivat hyvin erilaisiin kylmiin kastikkeisiin.
Lähde: Mirror
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan