Lisää makua ruokaan ilman suolaa – poimi vinkit!
Suolan vähentäminen ruokavaliossa voi vähentää turvotusta, auttaa laskemaan verenpainetta ja edistää sydämen terveyttä. Poimi vinkit siihen, kuinka ruokaan saa makua myös ilman suolaa!
Moni käyttää suolaa etenkin arkena hyvin rutinoituneesti. Yksinkertaiset kikat voivat auttaa vähentämään suolan määrää arkiruoassa huomattavasti.
Happo
Lisäämällä happoa ruokaan esimerkiksi sitrushedelmien mehun muodossa voi vahvistaa ruoan luontaisia makuja. Sitruksen hapan maku kirkastaa ruoan makuja ilman suolan negatiivisia terveysvaikutuksia.
Sitrushedelmien kuori
Myös sitrushedelmien kuorten raastaminen ruokaan tuo kaivattua makua. Kuorta voi lisätä ruokaan esimerkiksi valmistamisen jälkeen raikastukseksi.
Tuoreet yrtit
Tuoreet yrtit tuovat ruokaan paljon makua. Suolaan verrattuna yrttien maku on hyvin raikas.
Basilika on etenkin italialaisesta ruoasta tuttu yrtti, joka sopii etenkin salaatteihin, pastaan ja pizzaan suolan korvikkeeksi.
Timjami on vahva yrtti, joka sopii suolaa korvaamaan esimerkiksi paahdettujen kasvisten kanssa tai kanaruokiin.
Minttu on erityisen raikas yrtti, jota kannattaa kokeilla esimerkiksi salaateissa, kokojyvälisukkeissa, pastan kanssa tai hedelmäsorbetin mausteena.
Tilli voi korvata osan suolasta esimerkiksi lohiruoissa, porkkanoissa sekä uusien perunoiden joukossa.
Ruohosipuli sopii erinomaisesti suolan korvikkeeksi esimerkiksi perunoita, keittoja ja liharuokia maustamaan.
LUE MYÖS:
Lähde: Health.com, Healthydinefinger.com
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan