Suolan vähentäminen ruokavaliossa voi vähentää turvotusta, auttaa laskemaan verenpainetta ja edistää sydämen terveyttä. Poimi vinkit siihen, kuinka ruokaan saa makua myös ilman suolaa!
Moni käyttää suolaa etenkin arkena hyvin rutinoituneesti. Yksinkertaiset kikat voivat auttaa vähentämään suolan määrää arkiruoassa huomattavasti.
Happo
Lisäämällä happoa ruokaan esimerkiksi sitrushedelmien mehun muodossa voi vahvistaa ruoan luontaisia makuja. Sitruksen hapan maku kirkastaa ruoan makuja ilman suolan negatiivisia terveysvaikutuksia.
Sitrushedelmien kuori
Myös sitrushedelmien kuorten raastaminen ruokaan tuo kaivattua makua. Kuorta voi lisätä ruokaan esimerkiksi valmistamisen jälkeen raikastukseksi.
Tuoreet yrtit
Tuoreet yrtit tuovat ruokaan paljon makua. Suolaan verrattuna yrttien maku on hyvin raikas.
Basilika on etenkin italialaisesta ruoasta tuttu yrtti, joka sopii etenkin salaatteihin, pastaan ja pizzaan suolan korvikkeeksi.
Timjami on vahva yrtti, joka sopii suolaa korvaamaan esimerkiksi paahdettujen kasvisten kanssa tai kanaruokiin.
Minttu on erityisen raikas yrtti, jota kannattaa kokeilla esimerkiksi salaateissa, kokojyvälisukkeissa, pastan kanssa tai hedelmäsorbetin mausteena.
Tilli voi korvata osan suolasta esimerkiksi lohiruoissa, porkkanoissa sekä uusien perunoiden joukossa.
Ruohosipuli sopii erinomaisesti suolan korvikkeeksi esimerkiksi perunoita, keittoja ja liharuokia maustamaan.
LUE MYÖS:
Pöytäsuolalle vaihtoehto – oletko jo kokeillut?
6 tapaa: Vähennä suolan määrää ruokavaliossa
Vain yksi muutos ruokavalioon: Paino laskee ja makuaisti paranee kuukaudessa!
Lähde: Health.com, Healthydinefinger.com
MTV LIFESTYLE