Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lisää makua ruokaan ilman suolaa – poimi vinkit!

Julkaistu 02.09.2014 08:29

MTV LIFESTYLE

Suolan vähentäminen ruokavaliossa voi vähentää turvotusta, auttaa laskemaan verenpainetta ja edistää sydämen terveyttä. Poimi vinkit siihen, kuinka ruokaan saa makua myös ilman suolaa!

Moni käyttää suolaa etenkin arkena hyvin rutinoituneesti. Yksinkertaiset kikat voivat auttaa vähentämään suolan määrää arkiruoassa huomattavasti.

Happo

Lisäämällä happoa ruokaan esimerkiksi sitrushedelmien mehun muodossa voi vahvistaa ruoan luontaisia makuja. Sitruksen hapan maku kirkastaa ruoan makuja ilman suolan negatiivisia terveysvaikutuksia.

Sitrushedelmien kuori

Myös sitrushedelmien kuorten raastaminen ruokaan tuo kaivattua makua. Kuorta voi lisätä ruokaan esimerkiksi valmistamisen jälkeen raikastukseksi.

Tuoreet yrtit

Tuoreet yrtit tuovat ruokaan paljon makua. Suolaan verrattuna yrttien maku on hyvin raikas.

Basilika on etenkin italialaisesta ruoasta tuttu yrtti, joka sopii etenkin salaatteihin, pastaan ja pizzaan suolan korvikkeeksi.

Timjami on vahva yrtti, joka sopii suolaa korvaamaan esimerkiksi paahdettujen kasvisten kanssa tai kanaruokiin.

Minttu on erityisen raikas yrtti, jota kannattaa kokeilla esimerkiksi salaateissa, kokojyvälisukkeissa, pastan kanssa tai hedelmäsorbetin mausteena.

Tilli voi korvata osan suolasta esimerkiksi lohiruoissa, porkkanoissa sekä uusien perunoiden joukossa.

Ruohosipuli sopii erinomaisesti suolan korvikkeeksi esimerkiksi perunoita, keittoja ja liharuokia maustamaan.

LUE MYÖS:

Pöytäsuolalle vaihtoehto – oletko jo kokeillut?

6 tapaa: Vähennä suolan määrää ruokavaliossa

Vain yksi muutos ruokavalioon: Paino laskee ja makuaisti paranee kuukaudessa!

Lähde: Health.com, Healthydinefinger.com

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Ainesosat, jotka kuuluvat olennaisesti kreikkalaiseen keittiöön – "Useimpien reseptien perusta"Makua ja vaihtelua ruokaan – 7 vinkkiä tuoreiden yrttien käyttöönÄlä heitä pois! 4 nerokasta tapaa käyttää sipulin kuoria ruoanlaitossa – joukossa todellinen yllättäjäNeljä helppoa kikkaa, joilla saat vähäsuolaisesta ruoasta maukkaampaa10 ainesosaa, jotka keittiöstäsi pitäisi löytyä: Näiden avulla teet entistä parempaa ruokaa!Apua rasvanpolttoon ja tehostusta aineenvaihduntaan – oletko kuullut näistä superruoista?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • 15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta

  • 11:55
    Kahvi

    Kahvin joukkoon laitetaan nyt supersuosittua seosta: "Syksyn isoimpia trendejä"

  • Eilen17:02
    Ruoka

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • Eilen13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja