Pestoa muistuttava pistou-kastike tuo perinteiseen jauhelihakeittoon erityisen herkullisen makuvivahteen. Kokeile rohkeasti!
Aki Wahlman, Pekka Terävä, Pertti Kallioinen ja Hannu Aaltonen suosittelevat tuoreessa kirjassaan Kauppias ja 3 kokkia (Foody Allen Oy) lisäämään perinteiseen jauhelihakeittoon twistiä basilikasta valmistettavan tahnan muodossa. Pistou-tahna täydentää jauhelihakeiton reseptin ja tuo siihen mukavasti lisämakua.
Pistou-tahna
30 keskikokoista basilikanlehteä
karkeaa suolaa
mustapippuria
valkopippuria
6 valkosipulinkynttä
100 g raastettua, tuoretta parmesaanijuustoa
1 dl oliiviöljyä
Silppua basilikanlehdet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.Lisä suola, mausteet valkosipulinkynnet ja sekoita hyvin. Lisää oliiviöljy juoksevana nauhana. Sekoita, kunnes tahna on tasaisen vihreää.
Jauhelihakeitto
neljälle
400 g jauhelihaa
2 viipaletta pekonia
6 perunaa lohkoina
1 porkkana kuutioina
puolikas juuriselleri kuutioina
1 kevätsipuli viipaloituna
1,5 l lihalientä
8 mustapippuria
2 tl suolaa
1 oksa timjamia
2 rkl pistou-tahnaa
Ruskista jauheliha ja pekoni. Laita kasvikset, mausteet ja timjami lihaliemeen ja keitä puolikypsäksi. Lisää joukkoon jauheliha ja pekoni. Laita keitto atrjolle ja lisää pinnalle pistou-tahnaa.
Lähde: Aki Wahlman, Pekka Terävä, Pertti Kallioinen ja Hannu Aaltonen, Kauppias ja 3 kokkia (Foody Allen Oy)
Testaa myös:
5:00