Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lisää jauhelihakeittoon yllättävä ainesosa – superherkullinen lopputulos!

Jauhelihakeitto kannattaa vaihtelun vuoksi maustaa pistou-tahnalla.
Jauhelihakeitto kannattaa vaihtelun vuoksi maustaa pistou-tahnalla.
Julkaistu 27.10.2016 20:01

MTV LIFESTYLE

Pestoa muistuttava pistou-kastike tuo perinteiseen jauhelihakeittoon erityisen herkullisen makuvivahteen. Kokeile rohkeasti!

Aki Wahlman, Pekka Terävä, Pertti Kallioinen ja Hannu Aaltonen suosittelevat tuoreessa kirjassaan Kauppias ja 3 kokkia (Foody Allen Oy) lisäämään perinteiseen jauhelihakeittoon twistiä basilikasta valmistettavan tahnan muodossa. Pistou-tahna täydentää jauhelihakeiton reseptin ja tuo siihen mukavasti lisämakua. 

Pistou-tahna

30 keskikokoista basilikanlehteä
karkeaa suolaa
mustapippuria
valkopippuria
6 valkosipulinkynttä
100 g raastettua, tuoretta parmesaanijuustoa
1 dl oliiviöljyä

Silppua basilikanlehdet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.Lisä suola, mausteet valkosipulinkynnet ja sekoita hyvin. Lisää oliiviöljy juoksevana nauhana. Sekoita, kunnes tahna on tasaisen vihreää.

Jauhelihakeitto

neljälle

400 g jauhelihaa
2 viipaletta pekonia
6 perunaa lohkoina
1 porkkana kuutioina
puolikas juuriselleri kuutioina
1 kevätsipuli viipaloituna
1,5 l lihalientä
8 mustapippuria
2 tl suolaa
1 oksa timjamia
2 rkl pistou-tahnaa

Ruskista jauheliha ja pekoni. Laita kasvikset, mausteet ja timjami lihaliemeen ja keitä puolikypsäksi. Lisää joukkoon jauheliha ja pekoni. Laita keitto atrjolle ja lisää pinnalle pistou-tahnaa.

Lähde: Aki Wahlman, Pekka Terävä, Pertti Kallioinen ja Hannu Aaltonen, Kauppias ja 3 kokkia (Foody Allen Oy)

Testaa myös:

5:00Pehmeä kurpitsakeitto

Lisää aiheesta:

Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaaKotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaanVappu Pimiän minestronekeittoHarri Syrjäsen tomaatti-fetapasta valmistuu nopeasti yhdessä kattilassa: "Aivan huikea ja helppo"Ole tarkkana ruokakaupan lihaosastolla – Kari Aihinen paljastaa, mistä tunnistaa herkullisimmat tuotteet: "Saa parhaimmat maut irti"Shakshuka eli mausteinen tomaatti-kananmunavuoka
KeitotMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Keitot
  • 9.1.07:42
    Ruoka

    Jopa alle 0,3 euroa! Ruokakaupoista löytyy nyt edullinen oikaisukeino kasvissosekeittoon

  • 06.12.202408:34
    Ruoka

    Ehkä maailman paras kalakeitto? Tämä on Harri Syrjäsen "törkeän hyvän" reseptin salaisuus

  • 27.07.202212:31
    Kala

    Älä tee rakennetta pilaavaa mokaa! Näillä ohjeilla valmistat kesän parhaan kalakeiton

  • 11.02.202216:57
    Ruoka

    Harrin "lempeän mausteinen" keitto maistuu ulkoilun jälkeen: "Ette pety"

  • 21.01.202212:36
    Ruoka

    Harrin teki mieli yhtä herkkua – mykistyi itsekin reseptistä, jonka kehitteli: "Välillä on vain sellainen himo"