Lipsahtiko kastikkeeseen liikaa suolaa? Nerokas perunakikka pelastaa ruokakatastrofilta

Porkkanainen jauhelikastike 0:34 Porkkanainen jauhelikastike
Videolta voit katsoa ohjeet helpon arkiruoan, jauhelihakastikkeen valmistukseen.

Raa'an perunan avulla voit pelastaa liian suolaiseksi päässeen kastikkeen. 

Herkullinen kastike kruunaa aterian kuin aterian, mutta aina kaikki ei suju kuin Strömsössä. Vaikka kiinnittäisit kuinka huomiota maustamiseen, joskus suolaa saattaa lipsahtaa kastikkeeseen enemmän kuin olisi ollut tarpeen.

Peli ei kuitenkaan vielä ole menetetty, sillä liian suolainen kastike on mahdollista pelastaa yksinkertaisella kikalla.

Kikka pelastaa helposti suolaövereilta

Sokerin lisääminen liian suolaiseksi päässeeseen kastikkeeseen saattaa tuntua hyvältä ajatukselta, mutta tähän kikkaan ei kannata sortua. Lopputuloksena voi nimittäin olla oudon makea kastike, joka ei sovi lainkaan yhteen lautasellasi olevien raaka-aineiden kanssa. Tämän vinkin sijasta The Sun -sivusto kannustaa kokeilemaan perunaa. Kyllä, yhdellä raa’alla perunalla pääset jo pitkälle.

Viipaloi pieni peruna kuutioiksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Anna perunoiden kiehua kastikkeen seassa noin vartin ajan ja poista perunalohkot kastikkeesta. Perunat imevät itseensä ylimääräisen suolan ja pelastavat näin ollen kastikkeesi suolaövereiltä.

Jos kastikkeesi on sopivan suolaista, mutta jotain tuntuu silti puuttuvan, kokeile lisätä joukkoon loraus soijaa tai Worcesterkastiketta.

Lähde: TheSun

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja