Liian vähän tonnikalaa säilykepurkeissa – ruokakauppaa syytetään huijauksesta

shutterstock_103734371
Tonnikalapurkit ovat saaneet aikaan kohun Yhdysvalloissa. Shutterstock

Amerikkalainen ruokakakauppaketju Trader Joe's on haastettu oikeuteen, sillä ketju on myynyt asiakkaiden mielestä liian tyhjiä tonnikalapurkkeja.

Ruokakakauppaketju Trader Joe'sin asiakkaat ovat hermostuneet siitä, että ketjun myymät tonnikalapurkit sisältävät vähemmän tonnikalaa kuin on luvattu. Syytösten taustalla on useampi testi, joiden lopputuloksena ketjun tonnikalapurkkien on todettu olevan hyvin vajaita.

25 prosenttia luvattua vähemmän tonnikalaa

Yhdessä testissä mitattiin 24 tonnikalapurkin sisältö. Tuolloin tonnikalapurkeissa oli keskimäärin peräti 24,8 prosenttia vähemmän tonnikalaa kuin purkissa luvattiin.

Ketjun toisen tonnikalatuotteen todettiin vastaavanlaisessa testissä sisältävän keskimäärin 11,1 prosenttia luvattua vähemmän kalaa.

Lähde: Fox News

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja