Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Liian tulista ruokaa? Näin saat tulisuutta pois jälkikäteen

Shutterstock
Julkaistu 12.02.2015 14:44

MTV LIFESTYLE

Hupsahtiko ruokaasi liikaa tulista maustetta? Lue helpot vinkit tulisuuden vähentämiseksi!

Tulisen ruoan nauttimisen jälkeen neuvotaan perinteisesti haukkaamaan vaaleaa leipää tai lusikoimaan maustamatonta jogurttia. Vesi sen sijaan tunnetusti pahentaa tulisuuden tunnetta suussa.

Chili ei varsinaisesti polta suuta, vaan kyse on chilin sisältämän kapsaisiinin aiheuttamasta aistiharhasta. Tulisen ruoan syöminen ei siis ole oikeasti vaarallista, vaikka se tuntuisikin omassa suussa aivan liian tuliselta.

Liian tulisen ruoan syöminen ei kuitenkaan ole mukavaa puuhaa. Lue vinkit, miten ruoasta saa muokattua vähemmän tulista sen jälkeen, kun vahinko on jo sattunut!

1. Pähkinää tai mantelivoita

shutterstock_109987664Shutterstock

Pähkinätuotteet vähentävät valmiin ruoan tulisuutta. Lisää kastikkeeseen lusikallinen mantelivoita tai kourallinen maapähkinöitä. Pähkinöiden maku sopii muutenkin hyvin yhteen tulisten ruokien kanssa!

2. Vihannekset

Happopitoiset ja sokeria sisältävät ruoat helpottavat tulisuuden tunnetta. Lisää liian tuliseen ruokaan vihanneksia: ne imevät tulisuutta ja sisältävät sokeria, jonka maku tasapainottaa tulisuutta.

3. Maitotuotteet

shutterstock_158363150

Tulisissa ruoissa käytetään usein kookosmaitoa, eikä mainio maku ole ainoa syy tähän. Maitomaiset tuotteet lieventävät tulisuutta. Lisää tuliseen ruokaasi kookosmaitoa, kermaa tai juustoa, tai sitä maitotuotetta, mikä siihen parhaiten sopii.

Mausteisten lihaa sisältävien patojen ja kastikkeiden kanssa sopii mainiosti esimerkiksi turkkilaiseen jogurttiin tehty kastike.

4. Sitrushedelmät

shutterstock_167325323

Happopitoiset elintarvikkeet ovat omiaan vähentämään tulisuutta. Purista liian tulisen kastikkeen sekaan lime- tai sitruunamehua. Tulisuus vähenee nopeasti!

5. Sokeri

Lisää tuliseen ruokaan lusikallinen sokeria tai hunajaa. Makeus vähentää tulisuutta ja korostaa ruoan muita makuvivahteita ihanasti.

6. Keitinliemi

shutterstock_153403271

Säästä aina kanan tai lihan keitinliemi valmistaessasi ruokaa. Siitä voi olla apua monessa eri vaiheissa ruoanlaittoa. Jos ruoasta tulee erehdyksessä liian tulista, voit lorauttaa sen sekaan hieman lisää lientä ja keittää tovin pidempään. Liemi vähentää tulisuutta kätevästi.

Lähde: Foodbeast.com

Lisää aiheesta:

Moni kotikokki töpeksii suolan käytössä – vältä yleiset mokatMaustemoka, johon jokainen meistä on joskus sortunut – merkittävä vaikutus makuun ja ulkonäköön!Tehostaa maku ja parantaa rakennetta! Viisi tapaa hyödyntää lempioluttasi ruoanlaitossaKahvia ja porkkanoita, teetä ja tomaatteja – yllättävät makuparit, joiden et koskaan uskonut toimivan10 ainesosaa, jotka keittiöstäsi pitäisi löytyä: Näiden avulla teet entistä parempaa ruokaa!Kokeile uusia makupareja — näillä vinkeillä saat valmiskeiton maistumaan
Makuja
Shutterstock

Shutterstock

Shutterstock

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:22
    Ruoka

    Edullinen sesonkiherkku säilyy jääkaapissa jopa kuukausia: "Jos nyt ostaa, niin voi syödä jouluna"

  • 08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • Eilen17:21
    Ruoka

    Kaiverra halloween-kurpitsa helposti – yksi kikka auttaa huomattavasti!

  • Eilen14:24
    Ruoka

    Käsittämätön joulukalenteri myynnissä: "Peppuun sattunut viikon"

  • Eilen08:22
    Ruoka

    Ykköskasvis uunijuureksiin! Ostoskoriin kannattaa napata nyt edullinen kuitupommi