Lihapullien ja spagetin syöminen mullistui juuri – huikea nettihitti!

Internetin villinnyt resepti yhdistää kaksi herkullista ainesosaa: lihapullat ja spagetin. Pienen jalkapallon kokoinen jättiläislihapulla kätkee sisäänsä pastan sekä maukkaan tomaattikastikkeen ja on kaiken lisäksi helppo valmistaa.

Video tiivistää hyvin jättiläislihapullan vaiheet. Keitetty pasta ja itsetehty italialainen pastakastike kätketään jauhelihan sisään ja koko komeus laitetaan paistumaan uuniin mehukkaaksi. Päälle raastetaan parmesaania. Tämä ruokalaji vetoaa ulkomuodoltaan varmasti erityisesti pieniin ruokailijoihin.

Jättiläislihapullat spagettisisuksella

Ainekset:

100 g spagettia tai vielä ohuempaa capellini-pastaa


1,5 dl oliiviöljyä
1 tl valkosipulimurskaa
1 tlk paseerattua tomaattia
1 tlk tomaattimurskaa
basilikan lehtiä suikaloituna
1 tl merisuolaa
ripaus paprikaa
1 tl oreganoa


1400 g vähärasvaista jauhelihaa
puolikas sipuli pilkottuna
1 rkl tuoretta persiljaa
1 tl valkosipulimurskaa
2 kananmunaa
1 rkl soodavettä
1 tl merisuolaa
1,25 dl korppujauhoja
0,5 dl pecorino-juustoa
1 rkl worcestershire-kastiketta
parmesaania

1. Keitä pasta al denteksi eli melkein kypsäksi ja valuta.

2. Kaada pannulle öljyä ja kuumenna valkosipulin kanssa. Lisää paseerattu tomaatti ja tomaattimurska. Kiehauta. Lisää mausteet ja sekoita. Vähennä lämpöä ja anna kastikkeen hautua, kunnes se hieman sakenee.

3. Sekoita noin kolme desiä kastiketta pastan joukkoon.

4. Sekoita isossa kulhossa jauheliha, sipuli, persilja, valkosipuli, kananmunat, soodavesi, suola, korppujauhot, pecorino-juusto ja worcestershire-kastike. Laita sitten kolmasosa taikinasta sivuun.

5. Vuoraa toinen, uuninkestävä kulho foliolla ja laita loput taikinasta kulhoon. Painele lihaseos tasaisesti kulhon reunoja vasten. Jätä kerros kauttaaltaan tarpeeksi paksuksi, ettei pasta karkaa uunissa.

6. Täytä ”lihakulho” pastalla ja painele sivuun nostettu jauheliha kanneksi pastan päälle. Varmista, ettei jauhelihakerrokseen jää aukkoja. Taittele folio pallon ympärille ja jätä päälle pieni aukko, jotta höyryt pääsevät haihtumaan.

7. Paista jättiläislihapullaa uunissa 175 asteessa noin tunti tai kunnes lihan lämpötila on saavuttanut 70 astetta.

8. Ota lihapulla uunista ja kaada kulhosta pois varovasti ylimääräinen neste. Nosta lihapulla tarjoilulautaselle ja kuorruta jäljelle jääneellä pastakastikkeella ja parmesaanilla. Tarjoa lämpimänä ja nauti!

Lähde: PopSugar

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!