Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapullat osa 9 - tilli-vodka-kermakastikkeella

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 15.02.2013 06:45

Lihapullasarja kurvaa muinaisten bloggauksien pariin ja nappaa sieltä mukaan kyytipoikaa palleroille. Itänaapurin puolelta kouraan tarttui keittiönkaappiin kunnon vodkaa. Yhdessä tillin ja kermakastikkeen kanssa saadaan aikaiseksi suomalaiseen suuhun sopiva, mutta extra-puhdilla varustettu soosi lihapullille. Tillilihaa tämäkin ja hyvää sellaista. Tein soosin pasta kylkeen, mutta parhaimmillaan kokonaisuus toimii pottumuusin kera. Annokseen varmaan sopisi kruunuksi puolukkahilloa.

Lihapullataikina

400 g sika-nautaa

1 sipuli hienoksi silputtuna

1 kananmuna

viipale vaaleaa leipää hienonnettuna tai 50 g korppujauhoja

1/2 dl kermaa tai maitoa

suolaa ja pippuria

2 rkl tuoreita yrttejä hienonnettuna esim. tilliä ja persiljaa

voita ja öljyä paistamiseen

Sekoita ainekset hyvin keskenään. Pyörittele niistä yksi 3 cm kokoinen koepallo. Paista, maista ja mausta sen perusteella lopputaikina mieleiseksesi. Laita lopputaikina jääkaappiin tekeytymään tunniksi. Pyörittele sitten taikinasta em. kokoisia lihapullia. Kuumenna pannu ja laita siihen voita ja öljyä. Paista pullat ja laita ne sivuun.

Tilli-vodka-kermakastike

1,5 dl kermaa

3-4 dl lihalientä

8 cl vodkaa

2-4 rkl hienonnettua tuoretta tilliä maun mukaan

1 rkl vehnäjauhoja

30 g voita

suolaa ja pippuria

Laita voi kuumalle pannulle ja kaada sekaan vehnäjauho koko ajan vatkaten, jotta saat tasaisen suurusteseoksen. Kaada sekaan kerma, lihaliemi, 4 cl vodkaa ja 2 rkl tilliä. Sekoita koko ajan, ettei kastike jämähdä tai pala pohjaan. Anna koostumuksen hiukan tiivistyä ja maista. Mausta mieleiseksesi suolalla, pippurilla ja tillillä. Kippaa lihapullat mukaan ja hauduttele keskilämmöllä 10 min. Sekoittele, ettei kastike pääse palamaan pohjaan. Kaada loput 4 cl vodkasta pari minuuttia ennen loppua. Alkoholi kyllä kiehuu pois.

Tarjoile lihapullakastike perunamuusin, keitettyjen perunoiden tai spaghetin kera. Koristele tillillä.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelleLihapullat osa 28: Piripiri-pullatLihapullat osa 26: Vasikkapullat ricottallaLihapullat osa 17 - meksikolaiset lihapullat tomaattikastikkeellaHarira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeittoLihapullat osa 18 - Possupullat punaviini-tomaattikastikkeessa
kermakastikelihapullareseptitillivodka

Tuoreimmat aiheesta

kermakastike
  • 11.05.201720:16
    vasikka

    Vasikanleikkeet sahrami-kermakastikkeessa

  • 15.04.201307:00
    kouluruoka

    Tilliliha - traumasta herkuksi