Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapullat osa 7 - itämainen kalapulla-nuudelikeitto

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 12.02.2013 06:25

Lihapullasarjan Aasian kiertue poikkeaa kaakossa ja pyöräyttää kalapallerot nuudelikeittoon.

Lihapullasarjan muut osat:

Osa 1 — Italia

Osa 2 — Espanja

Osa 3 — Kreikka

Osa 4 — linssipullat (Turkki)

Osa 5 -- falafelit (Egypti)

Osa 6 - broileripyörykät (Japani)

Olen alkanut ihastua tähtianiksen omintakeiseen makuun. En ole hirveästi sitä käyttänyt aiemmin, koska pääpaino on ollut aina eurooppalaisessa keittiössä. Tässäkin se antaa juuri sen upean makua syventävän vivahteen, jota muutoin jossain määrin suorasukainen makumaailma kaipasi. Freshiä vaan ei pintapuolista.

Kalapulla-nuudelikeitto

700 g valkolihaista kalaa (kuhaa, haukea, ahventa, turskaa)

1 porkkana, tulitikun kokoisina tikkuina

2 kevätsipulia, siivutettuna

3 cm pala inkivääriä, hienonnettuna

2 tähtianista

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

1/2 limen kuori, raastettuna

2 rkl soijakastiketta

2 tl ruskeaa sokeria

muutama korianterinvarsi, hienonnettuna + hiukan koristeeksi

200 g riisinuudelia

1 l kanalientä

Kuumenna kanaliemi kattilassa ja lisää siihen inkivääri, tähtianikset, soija ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 15 min.

Hienonna sillä välin kala, korianteri, limenkuori ja valkosipuli mössöksi tehosekoittimessa tai muuten. Pyörittele palloiksi.

Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo kunnolla kylmällä vedellä, etteivät takerru yhteen. Valuta hyvin.

Siivilöi kanaliemi ja palauta kattilaan. Kuumenna keskilämmölle ja laita kalapallot kypsentymään. Lisää porkkanatikut. Kypsennä palleroita 7-10 min, kunnes ne ovat kypsiä.

Laita nuudeleita annoslautasen pohjalle ja kauho lientä ja pullia niiden päälle. Ripottele päälle korianteria.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

MasterChef: Nahm Jim keitto – Niklaksen reseptiHarri Syrjäsen thaimaalainen kanakeittoHuli huli -kana – helppo pasta à la Harri SyrjänenLihapullat osa 27: Curry-kanapullat, kurkku-korianterisambal ja munanuudeleitaThai-henkiset kalapihvit ja kurkkurelissiMaissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto)
kaakkois-aasiakalapullakeittolihapullanuudeliresepti

Tuoreimmat aiheesta

kaakkois-aasia
  • 05.06.201508:43
    banh mi

    Bánh mì lihapullilla ja hoisin-majoneesilla - vietnamilaista katuruokaa

  • 24.03.201420:28
    arvostelu

    Ravintola(esi)arvostelu: Masu Asian Bistro, Tampere

MTV Oy, All rights reserved