Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapullat osa 4 - linssipullat

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 30.01.2013 06:10

Ok, otsikko on huono, koska nämä ovat turkkilaisvaikutteisia kasvispullia. Pullasaagaan tulee vielä muitakin kasvispullia. Tähän mennessä on seilattu pitkin Välimerta:

Lihapullat osa 1 - Italia

Lihapullat osa 2 - Espanja

Lihapullat osa 3 - Kreikka

Tein uudenvuodenlupauksen, jonka mukaan aion syödä enemmän linssejä ja papuja tänä vuonna. Pidän molemmista todella paljon, mutta lautaselle niitä päätyy aniharvoin. Parannan tapani. Täyttävää ja maistuvaa kasvisruokaa, joka antaa ruokaan vieläpä rakennetta. Ja käyttötavat ovat vain mielikuvituksesta kiinni. Tällä kertaa linssit pyöriteltiin pulliksi bulgurin kera. Nautin palleroita linsseistä ja grillatusta munakoisosta tehdyn lisukkeen kanssa eli linssejä kahdella tapaa. Mainioita myös salaattipedillä. Voit syödä pullat kylmiltään tai paneroida ja paistaa. Itse pidin molemmista, mutta tässä tapauksessa paistettu toimi paremmin.

Linssipullat

200 g linssejä

200 g bulguria

2 sipulia, hienonnettuna

1 rkl tomaattipyreetä

1 tl paprikaa

1 tl juustokuminaa

pieni nippu persiljaa, hienonnettuna

oliiviöljyä paistamiseen

suolaa

pippuria

(1 kananmuna,

korppujauhoja)

Laita linssit kiehumaan runsasvetiseen kattilaan. Anna kiehua 20 min, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää loppuvaiheessa sekaan bulguri ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Nosta levyltä ja anna vetäytyä 20 min. Siivilöi vesi pois.

Kuumenna pannu, lorauta sille öljyä ja laita sipulit kuullottumaan. Lisää tomaattipyree, sekoita hetki ja nosta levyltä. Sekoita linssi-bulgur -seos sipuliseokseen ja laita mukaan persiljasilppu. Mausta suolalla, pippurilla, paprikalla ja juustokuminalla. Pyörittele taikinasta saksanpähkinän kokoisia palleroita. Voit nauttia niitä sellaisenaan tai sitten paneroida ja paistaa. Panerointiin riko kananmuna astiaan ja sekoita sen rakenne. Laita korppujauhoja toiseen astiaan. Pyöräytä pallerot kananmunassa ja sitten korppujauhoissa. Kuumenna pannulla öljyä ja paista kullanruskeiksi. Nauti.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

PikkujoulukanaPav Bhaji – suosittu intialainen vege-katuruokaLahmacun-vegeburgeriLihapullat osa 27: Curry-kanapullat, kurkku-korianterisambal ja munanuudeleitaLihapullat osa 20 - Klassinen lihapullapastaLihamureke italialaisittain
bulgurkasvispullatkasvisruokalihapullalihapullatlinssilinssipullatlinssitturkkilainen
MTV Oy, All rights reserved