Lihapullat osa 28: Piripiri-pullat

SIVUMAKUpiripiripullat
Sivumaku/Jani Kinnunen

Lihapulla on ehtymätön luovuuden muusa. Tässä herkullisen mausteinen, portugalilaishenkinen versio, jota säädin paremmaksi löytämäni reseptin pohjalta.

Vinkki! Piripiri-kastikkeen voit tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Tsekkaa myös muut lihapullareseptit! Tällä hetkellä niitä on jo 28 kpl!

PS. Uusimmat ruokaseikkailut löydät aina Facebookista, Instagramista (etenkin Stories) ja Twitteristä.

Piripiri-lihapullat
4 hlölle

Piripiri-kastike
1 dl paahdettua paprikaa (purkista tai itse paahdettuna)
1 punainen chili, siemenet poistettuna
1 valkosipulinkynsi
3 rkl neitsytoliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl savupaprikaa
2 tl suolaa

Lihapullat
500 g naudan jauhelihaa (mielummin rasvaista, ei paistia), voi olla myös sika-nautaa
2 dl panko-jauhoja
2 rkl piripiri-kastiketta (resepti ohessa)
1 kananmuna
2 valkosipulinkynttä, hyvin hienoksi hienonnettuna
2 tl suolaa
1 tl juustokuminaa jauhettuna
1 tl savupaprikaa
1 rkl oliiviöljyä
​​​​​​​2 dl kreikkalaista/turkkilaista jogurttia

Piripiri-kastike: Surauta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderillä. Maista ja mausta.

Lihapullat: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Vatkaa yhteen panko, piripiri-kastike ja 1 rkl vettä. Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Anna seoksen levätä muutama minuutti, jotta panko pehmenee. Lisää valkosipuli, juustokumina, savupaprika, öljy ja suola ja sekoita hyvin yhteen. Sekoita mukaan kolmannes lihasta ja puristele kunnolla massaksi. Lisää loput lihasta ja muovaa taikina tasaiseksi.

Kuumenna paistinpannu ja lorauta pohjalle hiukan öljyä. Muotoile taikinasta koeapallo ja paista se. Maista ja mausta taikinaa sen pohjalta. Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia lihapullia ja paista ne kypsiksi.

Tarjoile lihapullat jogurtin ja esim. riisin ja/tai leivän kera. Ripottele päälle piripiri-soosia ja hyvää oliiviöljyä.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.