Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapullat osa 28: Piripiri-pullat

Sivumaku/Jani Kinnunen
Julkaistu 09.05.2019 08:29

MTV LIFESTYLE

Lihapulla on ehtymätön luovuuden muusa. Tässä herkullisen mausteinen, portugalilaishenkinen versio, jota säädin paremmaksi löytämäni reseptin pohjalta.

Vinkki! Piripiri-kastikkeen voit tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Tsekkaa myös muut lihapullareseptit! Tällä hetkellä niitä on jo 28 kpl!

PS. Uusimmat ruokaseikkailut löydät aina Facebookista, Instagramista (etenkin Stories) ja Twitteristä.

Piripiri-lihapullat
4 hlölle

Piripiri-kastike
1 dl paahdettua paprikaa (purkista tai itse paahdettuna)
1 punainen chili, siemenet poistettuna
1 valkosipulinkynsi
3 rkl neitsytoliiviöljyä2 rkl punaviinietikkaa1 tl savupaprikaa2 tl suolaa





Lihapullat
500 g naudan jauhelihaa (mielummin rasvaista, ei paistia), voi olla myös sika-nautaa
2 dl panko-jauhoja
2 rkl piripiri-kastiketta (resepti ohessa)
1 kananmuna
2 valkosipulinkynttä, hyvin hienoksi hienonnettuna
2 tl suolaa
1 tl juustokuminaa jauhettuna
1 tl savupaprikaa
1 rkl oliiviöljyä
​​​​​​​2 dl kreikkalaista/turkkilaista jogurttia

Piripiri-kastike: Surauta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderillä. Maista ja mausta.

Lihapullat: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Vatkaa yhteen panko, piripiri-kastike ja 1 rkl vettä. Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Anna seoksen levätä muutama minuutti, jotta panko pehmenee. Lisää valkosipuli, juustokumina, savupaprika, öljy ja suola ja sekoita hyvin yhteen. Sekoita mukaan kolmannes lihasta ja puristele kunnolla massaksi. Lisää loput lihasta ja muovaa taikina tasaiseksi.

Kuumenna paistinpannu ja lorauta pohjalle hiukan öljyä. Muotoile taikinasta koeapallo ja paista se. Maista ja mausta taikinaa sen pohjalta. Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia lihapullia ja paista ne kypsiksi.

Tarjoile lihapullat jogurtin ja esim. riisin ja/tai leivän kera. Ripottele päälle piripiri-soosia ja hyvää oliiviöljyä.

Lisää aiheesta:

Lihapullat tomaattikastikkeessa Hans Välimäen tapaanPav Bhaji – suosittu intialainen vege-katuruokaKorealainen kanaburgeri - superhyvä!Lihapullat osa 21 - ParmesaanikanapullatLihapullat osa 17 - meksikolaiset lihapullat tomaattikastikkeellaKala-taco chipotle-limemajoneesilla
liharuokaportugalilainennaudanlihareseptilihapulla

Tuoreimmat aiheesta

liharuoka
  • 01.11.201913:39
    italialainen

    Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjä

  • 11.10.201913:31
    liha

    5 aineksen herkulliset karitsanpotkat

  • 18.04.201911:49
    burgundinpata

    Burgundinpata, kuten sen kuuluu olla

  • 17.02.201916:57
    resepti

    Porsaankyljykset sinappisella viinirypälekastikkeella

  • 03.02.201915:56
    naudanpaisti

    Punaviinipaisti italialaisittain - helppo ja huumaava