Lihapullat osa 26: Vasikkapullat ricottalla
Lihapullaohjeita on kertynyt tänne jo 25 kpl (katso kaikki). Eikä loppu vielä edes siinnä mielessä. Nyt pyöritellään palloksi vasikkaa ja kuohkeutetaan lempeäksi ricottalla.
Vasikka-ricottalihapullat
4 hlölle
400 g vasikan jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
n. 80 g parmesaania, raastettuna
puska lehtipersiljaa, hienonnettuna
150 g ricottaa
1 kananmuna
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
2,5 dl kasvis- tai kanalientä
1 sitruunan kuori, raastettuna
suolaa
mustapippuria
kasviöljyä paistamiseen
Sofrito:
0,5 dl oliiviöljyä
1 sipuli, hienonnettuna
1 porkkana, hienonnettuna
1 varsisellerin varsin, hienonnettuna
Sekoita isossa kulhossa yhteen korppujauhot, parmesaaniraaste ja (melkein kaikki) persiljasilppu. Lisää mukaan jauheliha, ricotta ja kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä kulho ja laita maustumaan jääkaappiin puoleksi tunniksi. Tee sillä välin sofrito.
Kuumenna pannu keskilämmölle ja lorauta öljy mukaan. Kippaa sofriton ainekset sekaan ja kuullota muutama minuutti. Nosta sivuun.
Pyöritä lihapullataikinasta pieniä pullia. Lorauta paistinpannulle öljyä ja kuumenna kuumaksi. Ruskista lihapullat kauttaaltaan. Lisää lopussa mukaan viini ja anna kiehahtaa. Lisää liemi, sulje kannella ja anna hautua pienellä lämmöllä muutama minuutti.
Ota pullat pannulta ja peitä foliolla. Keitä kastiketta kasaan 10 min. Soseuta soosi lopuksi (ei oo pakko). Tarjoilen kastike pullien kera ja ripottele pinnalle persiljaa ja sitruunankuorta. Voit tarjoilla pullat vaikka pastan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan