Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapullat osa 26: Vasikkapullat ricottalla

Julkaistu 02.01.2019 22:07

Lihapullaohjeita on kertynyt tänne jo 25 kpl (katso kaikki). Eikä loppu vielä edes siinnä mielessä. Nyt pyöritellään palloksi vasikkaa ja kuohkeutetaan lempeäksi ricottalla.

Vasikka-ricottalihapullat
4 hlölle
400 g vasikan jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
n. 80 g parmesaania, raastettuna
puska lehtipersiljaa, hienonnettuna
150 g ricottaa
1 kananmuna
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
2,5 dl kasvis- tai kanalientä
1 sitruunan kuori, raastettuna
suolaa
mustapippuria
kasviöljyä paistamiseen

Sofrito:
0,5 dl oliiviöljyä
1 sipuli, hienonnettuna
1 porkkana, hienonnettuna
1 varsisellerin varsin, hienonnettuna

Sekoita isossa kulhossa yhteen korppujauhot, parmesaaniraaste ja (melkein kaikki) persiljasilppu. Lisää mukaan jauheliha, ricotta ja kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä kulho ja laita maustumaan jääkaappiin puoleksi tunniksi. Tee sillä välin sofrito.

Kuumenna pannu keskilämmölle ja lorauta öljy mukaan. Kippaa sofriton ainekset sekaan ja kuullota muutama minuutti. Nosta sivuun.

Pyöritä lihapullataikinasta pieniä pullia. Lorauta paistinpannulle öljyä ja kuumenna kuumaksi. Ruskista lihapullat kauttaaltaan. Lisää lopussa mukaan viini ja anna kiehahtaa. Lisää liemi, sulje kannella ja anna hautua pienellä lämmöllä muutama minuutti.

Ota pullat pannulta ja peitä foliolla. Keitä kastiketta kasaan 10 min. Soseuta soosi lopuksi (ei oo pakko). Tarjoilen kastike pullien kera ja ripottele pinnalle persiljaa ja sitruunankuorta. Voit tarjoilla pullat vaikka pastan kera.

Lisää aiheesta:

Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjäFarropuuro sieni-sugon ja uppomunan keraLihapullat osa 17 - meksikolaiset lihapullat tomaattikastikkeellaHarira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeittoLihapullat osa 18 - Possupullat punaviini-tomaattikastikkeessaConchiglioni alle lammas & ricotta
lihapullareseptivasikkaricottaitalialainenlihareseptilihapullat

Tuoreimmat aiheesta

lihapulla
  • 09.05.201908:29
    liharuoka

    Lihapullat osa 28: Piripiri-pullat

  • 10.02.201919:49
    kanapullat

    Lihapullat osa 27: Curry-kanapullat, kurkku-korianterisambal ja munanuudeleita

  • 27.06.201820:44
    resepti

    Lihapullat osa 25: Marsala-kanapullat

  • 14.06.201818:27
    resepti

    Lihapullat osa 24: Leijonanpääpullat kiinalaisittain

  • 25.02.201815:32
    resepti

    Lihapullat osa 23 - Harissapullat