Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapullat osa 25: Marsala-kanapullat

Julkaistu 27.06.2018 20:44

Moni klassikko taipuu hauskasti lihapullaksikin. Nyt vuorossa marsala-kana.

Tyylikkään maukas ja nopea italialaisklassikko, marsala-kana, toimii arkeen ja juhlaan. Samaa voi sanoa myös näistä samoista raaka-aineista koostetuista lihapullista, jotka sopivat kaikenlaisten perunaruokien sekä pastan kumppaniksi. Miksei riisinkin. Samalla saa hyvän tekosyyn ostaa pullon marsalaa, joka toimii loistavasti aterian jälkkärilasillisena. Alkostakin löytyy kolmea eri laatua, joskin monopolin tyyliin melko harvassa putiikissa. Melko edullinen jälkkäriviini meilläkin, vaikka samoja reilusti alle kympillä Italiasta saakin.

VIINIVINKKI! Marsala-pullien kanssa sopi erinomaisesti yhteen näytteeksi saamani ja muutenkin maistuva italialainen luomu valkoviini, Orsogna Lunaria Civitas Pecorino.

Marsala-kanapullat
4 hlölle
Pulliin:

400 g broilerin jauhelihaa
2 rkl maitoa
1 rkl marsala-viiniä
1 dl pankojauhoja
1 dl pecorino, raastettuna
1 kananmuna
3 rkl persiljasilppua
suolaa
mustapippuria
Paistamiseen: oliiviöljyä

Kastikkeeseen:
rasia herkkusieniä, siivutettuna
1 salottisipuli, hienonnettuna
1 rkl vehnäjauhoa
1 dl marsala-viiniä
3 dl kanalientä
pieni loraus oliiviöljyä
suolaa

pecorino-raastetta

Sekoita yhteen pullien ainesosat. Anna tekeytyä jääkaapissa 15 min. Muotoile taikinasta pienehköjä palloja. Kuumenna iso paistinpannu ja kaada pohjalle hiukan öljyä. Ruskista kaikki pullat kevyesti, ne hautuvat liemessä kypsiksi asti. Ota pullat sivuun.
Kuivaa paistinpannu ja lämmitä keskilämmölle. Paista sienisiivuista neste pois. Lisää sekaan sipulisilppu, mausta suolalla ja kuullota pari minuuttia. Lisää loraus oliiviöljyä ja jauhot. Sekoita hyvin. Kaada sekaan marsala ja sekoita. Sekoita vielä mukaan kanaliemi ja anna porista 5 min. Lisää lihapullat ja anna hautua kannen alla vartin, kunnes pullat ovat kypsiä. Tarjoile ja ripottele pinnalle pecorinoa.

Lisää aiheesta:

Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinenPikkujoulukanaItalialainen, tomaattinen kanapata valkopavuillaLihapullat osa 27: Curry-kanapullat, kurkku-korianterisambal ja munanuudeleitaLihapullat osa 21 - ParmesaanikanapullatLihapullat osa 20 - Klassinen lihapullapasta
lihapullareseptiMarsala-kanaMarsalalihapullatkanapullatbroileribroileripullatitalialainen

Tuoreimmat aiheesta

lihapulla
  • 09.05.201908:29
    liharuoka

    Lihapullat osa 28: Piripiri-pullat

  • 10.02.201919:49
    kanapullat

    Lihapullat osa 27: Curry-kanapullat, kurkku-korianterisambal ja munanuudeleita

  • 02.01.201922:07
    resepti

    Lihapullat osa 26: Vasikkapullat ricottalla

  • 14.06.201818:27
    resepti

    Lihapullat osa 24: Leijonanpääpullat kiinalaisittain

  • 25.02.201815:32
    resepti

    Lihapullat osa 23 - Harissapullat