Lihapullat osa 24: Leijonanpääpullat kiinalaisittain

Leijonanpään kokoiset, kiinalaishenkiset possupullat ovat jylhä näky lautasella.

Kun on kirjoittanut blogiin 23 lihapullareseptiä, on uusien ideoiden löytäminen alati haastavampaa. Kun haluaisin, että kukin resepti olisi selkeästi erilainen kuin mikään toinen postaamistani. Siksipä riemastuin törmätessäni kiinalaisiin, leijonanpääpulliin. Upea nimi tulee niiden koosta, ne muotoillaan golfpalloa isommiksi. Erilaisia versioita on netti täynnä ja sävelsin hiukan omani. Osin pakostakin, koska jouduin jättämään yhden olennaisen ainesosan, kiinankaalin, kyydistä pois kauppaunohduksen takia. Korvasin sen epäpyhästi paprikasoiroilla. Eisevväliä, erinomaista tuli myös riisin kanssa.

Lähtökohtaisesti leijonanpääpullien tärkeimmät tekijät ovat porsaanjauheliha, kiinankaali ja haudutus. Pullat maustetaan kiinalaisittain, tässä reseptissä paistetaan kauttaaltaan kullanruskeiksi ja lopuksi haudutellaan kypsäksi liemessä. Nam nam.

PS. Tsekkaa myös muut lihapullareseptit!

Leijonanpääpullat
4-6 hlölle
Pulliin:

400 g porsaanjauhelihaa
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 kevätsipulia, hienonnettuna
2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
1 rkl sakea, kuivaa sherryä tai valkoviiniä
2 rkl soijaa
1 rkl seesamiöljyä
1 kananmuna
1 rkl maissijauhoa
suolaa
mustapippuria

Liemeen:
1 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
5 dl kanalientä
1 rkl soijaa
(kiinankaalia, leveinä soiroina)
muutama herkkusieni, siivutettuna ja paistettuna
(1 rkl maissisuurustetta, jos tarpeen)
2 kevätsipulia, siivutettuna
korianteria
loraus seesamiöljyä
suolaa
mustapippuria

Sekoita kaikki pulla-ainekset hyvin sekaisin. Kostuta käsiä ja muotoile taikinasta hiukan golfpalloa isompia pullia.
(Tässä kohtaa voit paistaa sieniviipaleet.) Lisää öljy isoon kasariin tai kattilaan. Kuumenna kuumaksi ja paista pullat kauttaaltaan kullanruskeiksi.

Kaada öljy melkein kokonaan pois. Lisää kanaliemi. Laita mukaan soijaa ja sienet (ja kiinankaali, jos käytät). Lisää lihapullat liemeen ja kiehauta. Laske lämpöä ja peitä kannella. Anna hautua n. 30 min. Mikäli liemi tuntuu liian löysältä, saosta sitä maissisuurusteella. Mausta pullia tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla. Annostele, ripottele pinnalle kevätsipulia ja korianteria ja mausta vielä seesamiöljyllä. Tarjoile.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat