Leijonanpään kokoiset, kiinalaishenkiset possupullat ovat jylhä näky lautasella.
Kun on kirjoittanut blogiin 23 lihapullareseptiä, on uusien ideoiden löytäminen alati haastavampaa. Kun haluaisin, että kukin resepti olisi selkeästi erilainen kuin mikään toinen postaamistani. Siksipä riemastuin törmätessäni kiinalaisiin, leijonanpääpulliin. Upea nimi tulee niiden koosta, ne muotoillaan golfpalloa isommiksi. Erilaisia versioita on netti täynnä ja sävelsin hiukan omani. Osin pakostakin, koska jouduin jättämään yhden olennaisen ainesosan, kiinankaalin, kyydistä pois kauppaunohduksen takia. Korvasin sen epäpyhästi paprikasoiroilla. Eisevväliä, erinomaista tuli myös riisin kanssa.
Lähtökohtaisesti leijonanpääpullien tärkeimmät tekijät ovat porsaanjauheliha, kiinankaali ja haudutus. Pullat maustetaan kiinalaisittain, tässä reseptissä paistetaan kauttaaltaan kullanruskeiksi ja lopuksi haudutellaan kypsäksi liemessä. Nam nam.
PS. Tsekkaa myös muut lihapullareseptit!
Leijonanpääpullat
4-6 hlölle
Pulliin:
400 g porsaanjauhelihaa
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 kevätsipulia, hienonnettuna
2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
1 rkl sakea, kuivaa sherryä tai valkoviiniä
2 rkl soijaa
1 rkl seesamiöljyä
1 kananmuna 1 rkl maissijauhoa suolaa mustapippuria
