Lihapullat osa 22 - Neilikkaiset joulupullat

Moni ei tykkää perinteisistä jouluruoista. Lapsena en lainkaan kalasta. Monelle aikuiselle teettävät kaikki laatikot haasteita. Turvaksi on usein otettu lihapullat ja karjalanpaisti. Lihapullat voi myös maustaa hiukan jouluisemmiksi, jotta ei tarvitse aivan arkiruokaa syödä.

Neilikka maistuu joululle. Vielä kun pullataikinan mukaan laittaa siirappia ja sinappia, alkaa joulufiilis pursuta palleroistakin.

PS. Toimii yhtä lailla Lähi-idän makujen äärellä.

VINKKI! Tsekkaa myös muut, 21 lihapullareseptiä!

Neilikkaiset lihapullat
500 g sika-nauta-jauhelihaa
1 sipuli, hienonnettuna
0,5-1 dl korppujauhoja
0,5 dl maitoa
0,5 dl lehtipersiljaa silputtuna
2 rkl siirappia
1 rkl dijon-sinappia
0,5 tl neilikkaa
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen

OHJE: Sulata hiukan voita paistinpannulla. Paista sipulisilppua muutama minuutti ja anna sipulin jäähtyä.
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Paista yksi koepulla voissa. Säädä maku sen pohjalta. Paista loput pullat erissä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.