Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapullat osa 21 - Parmesaanikanapullat

Julkaistu 08.10.2017 19:24

Totesin jo ajat sitten, ettei niinkin yksinkertaisen kuuloisessa ruoassa kuin lihapulla ole päätepistettä luovuudelle. Sitä on väännetty blogiinkin parikymmentä kertaa ja jokainen kerta antanut viitteitä alati avartuvasta lihapullamaailmasta.

Tällä kertaa pyöräytettiin broileripullat aidossa italialaisessa parmesaanikana-hengessä. Siinä missä moni pyörittelee ajankulukseen kissavideoita, tsekkaan itse Facebookin mitä mielikuvituksellisempia kokkailuvideoita. Nyt osui haaviin tällainen upea idea. Erittäin maukas hiukopala monenlaiseen menoon cocktailin kylkeen hammastikulla seivästettynä tai ihan vain arkiaterian runkona.

PS. Katso myös varsinaiset parmesaanikanareseptit.

VINKKI! Kun kastelet hiukan käsiäsi, ei taikina tartu niin paljoa sormiin.

Parmesaani-kanalihapullat
400 g broilerin jauhelihaa
1-1,5 dl korppujauhoja
2,5 dl + 0,5 dl parmesaania raastettuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
pieni sipuli, hienonnettuna
0,5 dl + 2,5 dl marinara-kastiketta (resepti alla)
puoli kourallista tuoreita basilikanlehtiä, hienonnettuna
puoli kourallista tuoretta lehtipersiljaa, hienonnettuna
1 kananmuna, kevyesti vatkattuna
1 pallo mozzarellaa
suolaa

OHJE: Tee ensin marinarakastike. Jos oot todella nopea, voit tehdä sen lihapullien kypsyessä uunissa.
Laita leivinpaperi uunipellin päälle. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Sekoita kaikki lihapulla-ainekset keskenään isossa kulhossa (jätä sivuun 2,5 dl marinaraa, 0,5 dl parmesaania ja mozzarella). Pyöräytä taikinasta pienehköjä pullia ja lado ne uunipellille. Laita uuniin n. 15-20 minuutiksi. Ota pullat uunista ja laita uunin grillivastukset päälle.

Ripottele kunkin pullan päälle hiukan marinara-kastiketta. Revi mozzarellasta pieniä paloja laita ne lihapullien kruunuksi. Ripottele pinnalle hiukan parmesaania.

Iske pullat uuniin 2-3 minuutiksi. Ripottele pinnalle halutessasi vielä lehtipersiljaa tai basilikaa ja laita tarjolle.

Marinara-kastike
1 tlk mahdollisimman hyvää tomaattimurskaa
7 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1/2 dl oliiviöljyä
hitusen chilimurskaa
2 basilikanvartta lehtineen
1 tl suolaa

OHJE: Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää valkosipulit ja kuullota niitä vajaa minuutti. Lisää chili- ja tomaattimurska. Mausta suolalla. Lisää mukaan basilikanvarret. Sekoita muutaman minuutin päästä. Anna poreilla hissukseen 15 min. Ota basilikanvarret pois. Tarkista maku.

Lisää aiheesta:

Lihapullat osa 24: Leijonanpääpullat kiinalaisittainPorsaankylkeä vietnamilaisittainLihapullat osa 20 - Klassinen lihapullapastaLihapullat osa 19 - Lähi-itämaiset kibbeh-pullatLihamureke italialaisittainPerunapizza - helppo, hauska ja nopea
lihapullareseptiparmesaanikanaparmesankanaitalialainenkanabroileri
broileripullat

Tuoreimmat aiheesta

lihapulla
  • 09.05.201908:29
    liharuoka

    Lihapullat osa 28: Piripiri-pullat

  • 10.02.201919:49
    kanapullat

    Lihapullat osa 27: Curry-kanapullat, kurkku-korianterisambal ja munanuudeleita

  • 02.01.201922:07
    resepti

    Lihapullat osa 26: Vasikkapullat ricottalla

  • 27.06.201820:44
    resepti

    Lihapullat osa 25: Marsala-kanapullat

  • 14.06.201818:27
    resepti

    Lihapullat osa 24: Leijonanpääpullat kiinalaisittain