Totesin jo ajat sitten, ettei niinkin yksinkertaisen kuuloisessa ruoassa kuin lihapulla ole päätepistettä luovuudelle. Sitä on väännetty blogiinkin parikymmentä kertaa ja jokainen kerta antanut viitteitä alati avartuvasta lihapullamaailmasta.
Tällä kertaa pyöräytettiin broileripullat aidossa italialaisessa parmesaanikana-hengessä. Siinä missä moni pyörittelee ajankulukseen kissavideoita, tsekkaan itse Facebookin mitä mielikuvituksellisempia kokkailuvideoita. Nyt osui haaviin tällainen upea idea. Erittäin maukas hiukopala monenlaiseen menoon cocktailin kylkeen hammastikulla seivästettynä tai ihan vain arkiaterian runkona.
PS. Katso myös varsinaiset parmesaanikanareseptit.
VINKKI! Kun kastelet hiukan käsiäsi, ei taikina tartu niin paljoa sormiin.
Parmesaani-kanalihapullat
400 g broilerin jauhelihaa
1-1,5 dl korppujauhoja
2,5 dl + 0,5 dl parmesaania raastettuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
pieni sipuli, hienonnettuna
0,5 dl + 2,5 dl marinara-kastiketta (resepti alla)
puoli kourallista tuoreita basilikanlehtiä, hienonnettuna
puoli kourallista tuoretta lehtipersiljaa, hienonnettuna
1 kananmuna, kevyesti vatkattuna
1 pallo mozzarellaa
suolaa

