Lihapullat osa 21 - Parmesaanikanapullat

Totesin jo ajat sitten, ettei niinkin yksinkertaisen kuuloisessa ruoassa kuin lihapulla ole päätepistettä luovuudelle. Sitä on väännetty blogiinkin parikymmentä kertaa ja jokainen kerta antanut viitteitä alati avartuvasta lihapullamaailmasta.

Tällä kertaa pyöräytettiin broileripullat aidossa italialaisessa parmesaanikana-hengessä. Siinä missä moni pyörittelee ajankulukseen kissavideoita, tsekkaan itse Facebookin mitä mielikuvituksellisempia kokkailuvideoita. Nyt osui haaviin tällainen upea idea. Erittäin maukas hiukopala monenlaiseen menoon cocktailin kylkeen hammastikulla seivästettynä tai ihan vain arkiaterian runkona.

PS.Katso myös varsinaiset parmesaanikanareseptit.

VINKKI! Kun kastelet hiukan käsiäsi, ei taikina tartu niin paljoa sormiin.

Parmesaani-kanalihapullat
400 g broilerin jauhelihaa
1-1,5 dl korppujauhoja
2,5 dl + 0,5 dl parmesaania raastettuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
pieni sipuli, hienonnettuna
0,5 dl + 2,5 dl marinara-kastiketta (resepti alla)
puoli kourallista tuoreita basilikanlehtiä, hienonnettuna
puoli kourallista tuoretta lehtipersiljaa, hienonnettuna
1 kananmuna, kevyesti vatkattuna
1 pallo mozzarellaa
suolaa

OHJE: Tee ensin marinarakastike. Jos oot todella nopea, voit tehdä sen lihapullien kypsyessä uunissa.
Laita leivinpaperi uunipellin päälle. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Sekoita kaikki lihapulla-ainekset keskenään isossa kulhossa (jätä sivuun 2,5 dl marinaraa, 0,5 dl parmesaania ja mozzarella). Pyöräytä taikinasta pienehköjä pullia ja lado ne uunipellille. Laita uuniin n. 15-20 minuutiksi. Ota pullat uunista ja laita uunin grillivastukset päälle.

Ripottele kunkin pullan päälle hiukan marinara-kastiketta. Revi mozzarellasta pieniä paloja laita ne lihapullien kruunuksi. Ripottele pinnalle hiukan parmesaania.

Iske pullat uuniin 2-3 minuutiksi. Ripottele pinnalle halutessasi vielä lehtipersiljaa tai basilikaa ja laita tarjolle.

Marinara-kastike
1 tlk mahdollisimman hyvää tomaattimurskaa
7 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1/2 dl oliiviöljyä
hitusen chilimurskaa
2 basilikanvartta lehtineen
1 tl suolaa

OHJE: Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää valkosipulit ja kuullota niitä vajaa minuutti. Lisää chili- ja tomaattimurska. Mausta suolalla. Lisää mukaan basilikanvarret. Sekoita muutaman minuutin päästä. Anna poreilla hissukseen 15 min. Ota basilikanvarret pois. Tarkista maku.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!