Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapullat osa 16 - vietnamilaiset possuvartaat chilisoosilla

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 09.09.2015 21:30

Lihapullareseptejä on kertynyt blogiin jo melkoinen määrä. Tämänkertainen versio levittää pallerot Vietnamiin ja ensimmäistä kertaa pullat isketään vartaisiin ja grillataan. Yhtä hyvää tietty perinteisestikin paistamalla. Mahtava herkku illanistujaisiin, aasialaiseen pitopöytään, oluen kera hiukopalaksi tai ihan arkipäivällistä kruunaamaan. Parhaimmillaan makean chilikastikkeen kera. Itse nautin ohessa myös japanilaisia kanavartaita kera. Niistä ehkä myöhemmin.

HUOM! Tsekkaa myös muut lihapullareseptit.

Vietnamilaiset lihapullavartaat

800 g porsaan jauhelihaa

2 punaista chiliä, hienonnettuna

peukalonpään pituinen pätkä inkivääriä, raastettuna

2 kevätsipulia, hienonnettuna

5 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

0,5 dl fish saucea

1 rkl hunajaa

auringonkukka- tai rypsiöljyä

bambuvartaita

Vaivaa ainekset öljyä lukuunottamatta kunnolla sekaisin kulhossa. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin pariksi tunniksi. Voi olla yön yli.

Ennen paistamista laita bambuvartaat likoamaan veteen tunniksi, jotta ne eivät palaisi grillissä. Pannulla paistettaessa ei tarvitse liottaa.

Pyöritä taikinasta pieniä, samankokoisia pullia. Pujota pullat tasaisesti vartaisiin.

Kuumenna grilli tai pannu. Jos grillaat, sivele pullavartaat öljyllä. Jos paistat pannulla, lorauta sille hiukan öljyä. Grillaa ja paista kypsiksi välillä käännellen. Tarjoile chilikastikkeen kanssa.

Chilikastike

300 g punaisia melko tulisia chilejä

1 sipuli, hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä

2 rkl fish saucea

2 rkl muscavado-sokeria

2 rkl riisiviinietikkaa

pieni loraus auringonkukka- tai rypsiöljyä

Surauta chilit, valkosipuli ja sipuli tehosekoittimella haluttuun karkeuteen tai sileäksi asti (tai sitten pilko pirun pieneksi). Kuumenna pannu ja lorauta hiukan öljyä pohjalle. Lisää chili-sipuliseos pannulle ja kuullota minuutin verran. Lisää loput ainekset ja laske lämpöä. Anna hiljalleen hautua 20 minuuttia ja sekoita välillä, jotta sokeri ei paakkuunnu tai pala pohjaan. Maista ja mausta tarvittaessa tulisempaan suuntaan tai pyöristä hiukan sokerilla. Jos kaipaa suolaa, lisää fish saucea. Jos muuten ytyä, niin riisiviinietikkaa. Tarjoile possupullavartaiden kera.

Lisää aiheesta:

Appelsiininen hirvipata piparjuurimykyilläLihapullat osa 24: Leijonanpääpullat kiinalaisittainPorsaankylkeä vietnamilaisittainLihapullat osa 21 - ParmesaanikanapullatLihapullat osa 20 - Klassinen lihapullapastaLihapullat osa 19 - Lähi-itämaiset kibbeh-pullat
aasialainengrillausgrillausreseptilihapullaporsaanlihaporsasreseptivarrasvietnamilainenvietnamilainen keittiö

Tuoreimmat aiheesta

aasialainen
  • 28.11.201819:45
    korealainen

    Bokkeumbap - nopea ja herkullinen korealainen paistettu riisi

  • 13.03.201820:14
    porsaankylki

    Porsaankylkeä vietnamilaisittain

  • 04.06.201719:07
    korealainen

    Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

  • 12.03.201719:24
    adobo-kana

    Filippiiniläinen Adobo-kana

  • 01.02.201520:58
    Praha

    Ravintola-arvostelu: SaSaZu, Praha