Keittokirjasatoa pukkaa kovaa tahtia ja laatu tuntuu senkun paranevan. Yksi kevään parhaista opuksista syntyi Henri Alénin ja Annukka Oksasen yhteistyönä. Vuoden keittokirjan pohja lepää Italiassa, mutta sävyjä haetaan myös Kauko- ja Lähi-idästä kotikontuja unohtamatta, mitään erityisemmin alleviivaten. Erinomainen keittiön yleiskirja, joka tarjoaa helppoja ruokavinkkejä arkeen ja hiukan juhlaankin.
Ensimmäinen oma noukinta heittää juurensa kuitenkin Etelä-Amerikkaan. Papas Rellenas on alunperin chileläisen ja perulaisen keittiön luomus, vaikka perunakroketteja ympäri maailman syödäänkin. Ruoan makumaailma on reseptin perusteella hyvin kansainvälinen ja toimii täydellisesti suomalaiseen suuhun sanonnan positiivisessa merkityksessä. Eli makua löytyy juuri niin paljon kuin haluaa. Käytännössä kyse on perunamuusin sisään jemmatusta jauhelihaseoksesta, joka pyöräytetään palloksi ja uppopaistetaan pinnaltaan rapsakaksi ja sisältä meheväksi. Täytettä voi muokata oman maun, mielikuvituksen ja jääkaapin sisällön mukaan. Täydellistä sormisyötävää illanistujaisiin tai vaikka brunssille.
PS. Unohdin ostaa paprikaa, mutta toimi mainiosti ilmankin. Reseptissä käytetään 4 kananmunaa, mikä on mun mielestä aivan yliampuva. Itse pärjäsin loistavasti kahdella. Reseptissä neuvotaan myös pistämään paistovalmiit pallerot pariksi tunniksi tiivistymään jääkaappiin, mutta hyviä tuli ilmankin lepuutusta.
HUOM! Tsekkaa lukuisat muut enemmän ja vähemmän lihaisat pallero-ohjeet!
Papas Rellenas

