Vappu Pimiä heitti hienon lisän lihapullasarjaani. Hän teki myös kivan keittokirjan, joka toimii monipuolisesti arkena ja juhlassa. Vapun keittokirja ei nojaa mihinkään otsikkoon. Siitä löytyy ruokia ihan jokaiseen tilanteeseen, jokaiselta mantereelta. Yleisilme on tyylikkään minimalistinen. Kuvilla ei revitellä, mutta niitä on tarpeeksi. Lisäksi pidän niiden sopivasta kotikutoisuudesta ilman nykyään yleistä, viimeisen päälle stailausta.
Pakkasessa oli reilusti jauhelihaa, joten valitsin Vapun pohjoisafrikkalaisen reseptin lihapullille. Pidän alueen mauista paljon enkä ollut vähään aikaan niitä kokkaillut. Hyvältähän ruoka maistui. Tekisin kuitenkin yhden olennaisen asian toisin kuin reseptissä. Lihapullien kypsentäminen kastikkeessa ilman paistamista ehkäisee lihankäryä keittiössä, mutta pullien rakenteesta tulee melko hauras. Kun pullia vielä pyörittelee kesken haudutuksen, on niiden hajoaminen kunnon uhka. Niinpä ehdotan pullien kevyttä ruskistamista ennen kastikkeeseen laittoa.
Karitsapullat Pohjois-Afrikan sävyin
4-5 annosta
500-600 g karitsan jauhelihaa
1 tl jauhettua jeeraa eli juustokuminaa
2 tl kuivattua tai kourallinen tuoretta minttua
1 sitruunan mehu ja kuori

