Lihapullat osa 11 - pinjansiemenillä ja rusinoilla maustetut possupyörykät

MTV Oy, All rights reserved

Lihapulla, tuo kokkailun ehtymätön variaation lähde, taipuu luontevaksi osaksi minkä tahansa maan keittiötä. Käsittelin palleroita alkuvuodesta kokonaisen saagan verran eikä loppua ole näkyvissä. 

Pidimme eilen muutamalle kaverille pienimuotoiset kesäjuhlat. Ruokapöydän suurimmat kehut taisi saada nämä yrttiset, pinjansiemenillä ja rusinoilla terästetyt possupallerot. Italialaishenkiset lihapullat maistuvat mainiosti yksinäänkin, mutta erityisen maukkaiksi ne muodostuvat tomaattikastikkeen kera (resepti). Voit hauduttaa kypsäksi tai liki kypsäksi paistettuja pullia kastikkeessa vielä 20 min tai kaataa soosia suoraan pullien päälle.

Pinjansiemenillä ja rusinoilla maustetut possupyörykät 

5-8 hlölle

1 kg porsaan jauhelihaa

tuhti nippu yrttejä (esim. timjamia, meiramia, persiljaa, rakuunaa)

0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä

0,5 dl sulttaanirusinoita

0,5 dl korppujauhoja

0,5 dl parmesaania raastettuna

1 sitruunan kuori raastettuna

1 sitruunan mehu

1 kananmuna

ripaus raastettua muskottipähkinää

suolaa

pippuria

Sekoita ainekset keskenään. Pyörittele peukalonpään kokoisia palloja ja paista ne oliiviöljyssä kypsiksi. Muista tehdä koepallo ja maustaa taikina sen pohjalta mieleiseksi. Laita valmiit pullat lämpimään uuniin odottamaan muiden valmistusta. Tarjoa vaikka tomaattikastikkeen kera (resepti).

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!