Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapullat osa 11 - pinjansiemenillä ja rusinoilla maustetut possupyörykät

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 28.07.2013 21:00

Lihapulla, tuo kokkailun ehtymätön variaation lähde, taipuu luontevaksi osaksi minkä tahansa maan keittiötä. Käsittelin palleroita alkuvuodesta kokonaisen saagan verran eikä loppua ole näkyvissä. 

MTV Oy, All rights reserved

Pidimme eilen muutamalle kaverille pienimuotoiset kesäjuhlat. Ruokapöydän suurimmat kehut taisi saada nämä yrttiset, pinjansiemenillä ja rusinoilla terästetyt possupallerot. Italialaishenkiset lihapullat maistuvat mainiosti yksinäänkin, mutta erityisen maukkaiksi ne muodostuvat tomaattikastikkeen kera (resepti). Voit hauduttaa kypsäksi tai liki kypsäksi paistettuja pullia kastikkeessa vielä 20 min tai kaataa soosia suoraan pullien päälle.

Pinjansiemenillä ja rusinoilla maustetut possupyörykät 

5-8 hlölle

1 kg porsaan jauhelihaa

tuhti nippu yrttejä (esim. timjamia, meiramia, persiljaa, rakuunaa)

0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä

0,5 dl sulttaanirusinoita

0,5 dl korppujauhoja

0,5 dl parmesaania raastettuna

1 sitruunan kuori raastettuna

1 sitruunan mehu

1 kananmuna

ripaus raastettua muskottipähkinää

suolaa

pippuria

Sekoita ainekset keskenään. Pyörittele peukalonpään kokoisia palloja ja paista ne oliiviöljyssä kypsiksi. Muista tehdä koepallo ja maustaa taikina sen pohjalta mieleiseksi. Laita valmiit pullat lämpimään uuniin odottamaan muiden valmistusta. Tarjoa vaikka tomaattikastikkeen kera (resepti).

MTV Oy, All rights reserved Nyrkkipyykkiä. :)

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Tuoretomaattikeitto katkaravuillaLihapullat osa 21 - ParmesaanikanapullatKahden kalan pihvit(Vähän niin kuin) Stroganoff10 + 1 pataa pakkaspäivilleLihapullat osa 18 - Possupullat punaviini-tomaattikastikkeessa
italialainenlihapullalihapullasaagalihapullatporsaanliharesepti

Tuoreimmat aiheesta

italialainen
  • 29.11.201909:11
    pasta

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle

  • 28.11.201909:40
    Marsala-kana

    Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

  • 22.11.201909:21
    talviruoka

    Pastaa linsseillä – jumalattoman hyvä ja syvä talviruoka

  • 04.11.201913:50
    simpukat

    Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdä

  • 01.11.201913:39
    osso buco

    Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjä