Lihapullat osa 10 - Munakoisopyörykät

MTV Oy, All rights reserved

Lihapullat goes kasvis. Nyt pyöritellään ja paistetaan munakoisoa sisilialaiseen tyyliin. Pinnalta rapsakkaa, sisältä mehevää ja tuhtia purtavaa. Pitäisi maistua niin raavaalle lihansyöjälle kuin lapsillekin. Kylkeen tomaattikastiketta ja vaikka risottoa. Toimii alku- tai pääruokana. Kenties jopa antipastona.

Munakoisopallerot

reilu 20 pyörykkää

3 munakoisoa pieninä kuutioina

oliiviöljyä

3 rkl parmesaania, raastettuna

1 kananmuna

8 basilikanlehteä pieneksi revittynä

1 pala vanhentunutta leipää

kuivattuja leivänmuruja tai korppujauhoja leivitykseen

suolaa

mustapippuria

Pilko munakoisot pieniksi kuutioiksi. Paista munakoisot pannulla reilussa määrässä öljyä kullankeltaisiksi. Nosta pannulta ja valuta talouspaperin päällä. Anna jäähtyä. Liota leipää hetki vedessä. Purista liika vesi pois. Sekoita munakoisot, parmesaani, muna, leipä ja mausteet keskenään taikinaksi. Pyörittele taikinasta saksanpähkinänkokoisia palleroita ja leivitä ne korppujauhoissa. Paista ja maista koepallo ja säädä maku mieleiseksi. Paista pyöryköitä keskilämmöllä öljyssä, kunnes ne ovat kullankeltaisia ja rapsakoita pinnalta. Tarjoa munakoisopyörykät esim. tomaattikastikkeen kanssa (resepti).

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja