Light-limut eivät välttämättä ole niin harmittomia kuin luulit

Laihtumisen toivossa sokerittomaan versioon vaihdetut limsat ovat toki vähäkalorisempia, kuin sokeriset, mutta myös light-juomilla on omat terveyshaittansa. Paras janojuoma onkin usein vesi.

Moni laihduttaja korvaa sokeriset limsat light-versioilla ymmärtämättä sitä, että myös sokerittomat vaihtoehdot saattavat olla epäterveellisiä. Varmaa on ainakin se, että ravitsemuksellista hyötyä niistä ei ole, ei edes nesteytyksen kannalta.

4 light-limujen mahdollista terveyshaittaa

1. Iho vanhenee

FASEB Journalissa julkaistu tutkimus osoitti, että cola-juomien sisältämä fosforihappo nopeuttaa ihon vanhentumista. Lisäksi cola-juomat laskevat ihon pH-arvoa, mikä saattaa aiheuttaa aknea.

2. Aspartaamilla kyseenalaiset vaikutukset

Light-limsojen makeutusaineena käytetyn aspartaamin epäillään aiheuttavan päänsärkyä, huimausta ja jopa mielialan vaihtelemista.

3. Saattavat lihottaa

Texasin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan light-limsoilla on yhteys myös lihomiseen.

4. Riski sydänkohtauksiin

Miamin yliopistossa taas oli tutkittu, että päivittäinen light-limsan juominen lisää huomattavasti riskiä saada sydänkohtaus.

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.