Light-limut eivät välttämättä ole niin harmittomia kuin luulit

Laihtumisen toivossa sokerittomaan versioon vaihdetut limsat ovat toki vähäkalorisempia, kuin sokeriset, mutta myös light-juomilla on omat terveyshaittansa. Paras janojuoma onkin usein vesi.

Moni laihduttaja korvaa sokeriset limsat light-versioilla ymmärtämättä sitä, että myös sokerittomat vaihtoehdot saattavat olla epäterveellisiä. Varmaa on ainakin se, että ravitsemuksellista hyötyä niistä ei ole, ei edes nesteytyksen kannalta.

4 light-limujen mahdollista terveyshaittaa

1. Iho vanhenee

FASEB Journalissa julkaistu tutkimus osoitti, että cola-juomien sisältämä fosforihappo nopeuttaa ihon vanhentumista. Lisäksi cola-juomat laskevat ihon pH-arvoa, mikä saattaa aiheuttaa aknea.

2. Aspartaamilla kyseenalaiset vaikutukset

Light-limsojen makeutusaineena käytetyn aspartaamin epäillään aiheuttavan päänsärkyä, huimausta ja jopa mielialan vaihtelemista.

3. Saattavat lihottaa

Texasin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan light-limsoilla on yhteys myös lihomiseen.

4. Riski sydänkohtauksiin

Miamin yliopistossa taas oli tutkittu, että päivittäinen light-limsan juominen lisää huomattavasti riskiä saada sydänkohtaus.

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja