Lidl sai aikaan yllättävän buumin ulkomailla – suomalaisesta perinneherkusta hittituote

Ruisleipä (1)
Suomalainen ruisleipä on saanut Puolassa hyvän vastaanoton. Shutterstock

Suomalainen luomuruisleipä on saanut loistavan vastaanoton Puolan Lidl-myymälöissä.

Lidl on ryhtynyt kokeilumielessä myymään suomalaista luomuruisleipää myös Suomen rajojen ulkopuolella. Kokeilu on osoittautunut onnistuneeksi varsinkin Puolassa, ja ruisleipä on saanut loistavan vastaanoton.

– Tuote on lyönyt siellä läpi jo. Se on tosi hieno juttu! Lidl Suomen kaupallinen johtaja Timo Hansio kertoo Makuja.fi:lle.

– Kyseessä on paistopistetuote, joka valmistetaan Suomessa. Tuote viedään ulkomaille pakasteena ja se paistetaan paikallisissa myymälöissä, Hansio kertoo.

Suomalainen luomuruisleipä kiinnostaa Euroopassa

Kun ruisleivän suosio on kasvanut Puolan Lidl-myymälöissä, ollaan myös muualla Euroopassa kiinnostuttu perisuomalaisesta tuotteesta. Lidlillä ollaan äärimmäisen tyytyväisiä siihen, että suomalainen perinneruoka kiinnostaa myös muuta Eurooppaa.

– Muissa maissa on herännyt myös mielenkiinto. Toivottavasti tästä syntyy positiivinen lumipalloefekti, että saamme suomalaista ruokakulttuuria vietyä Eurooppaan, Hansio toteaa.

Suomalaista luomuruisleipää myydään Suomen ja Puolan lisäksi Lidl-myymälöissä myös Slovakiassa ja Ruotsissa. Tanskassa tuote on otettu Lidleihin myyntiin testiluontoisesti, ja sen menekkiä tullaan jatkosuunnitelmien tekemisen helpottamiseksi seuraamaan tiiviisti. 

Makuja.fi – löydät meidät myös Facebookista!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja