Lidl sai aikaan yllättävän buumin ulkomailla – suomalaisesta perinneherkusta hittituote

Ruisleipä (1)
Suomalainen ruisleipä on saanut Puolassa hyvän vastaanoton. Shutterstock

Suomalainen luomuruisleipä on saanut loistavan vastaanoton Puolan Lidl-myymälöissä.

Lidl on ryhtynyt kokeilumielessä myymään suomalaista luomuruisleipää myös Suomen rajojen ulkopuolella. Kokeilu on osoittautunut onnistuneeksi varsinkin Puolassa, ja ruisleipä on saanut loistavan vastaanoton.

– Tuote on lyönyt siellä läpi jo. Se on tosi hieno juttu! Lidl Suomen kaupallinen johtaja Timo Hansio kertoo Makuja.fi:lle.

– Kyseessä on paistopistetuote, joka valmistetaan Suomessa. Tuote viedään ulkomaille pakasteena ja se paistetaan paikallisissa myymälöissä, Hansio kertoo.

Suomalainen luomuruisleipä kiinnostaa Euroopassa

Kun ruisleivän suosio on kasvanut Puolan Lidl-myymälöissä, ollaan myös muualla Euroopassa kiinnostuttu perisuomalaisesta tuotteesta. Lidlillä ollaan äärimmäisen tyytyväisiä siihen, että suomalainen perinneruoka kiinnostaa myös muuta Eurooppaa.

– Muissa maissa on herännyt myös mielenkiinto. Toivottavasti tästä syntyy positiivinen lumipalloefekti, että saamme suomalaista ruokakulttuuria vietyä Eurooppaan, Hansio toteaa.

Suomalaista luomuruisleipää myydään Suomen ja Puolan lisäksi Lidl-myymälöissä myös Slovakiassa ja Ruotsissa. Tanskassa tuote on otettu Lidleihin myyntiin testiluontoisesti, ja sen menekkiä tullaan jatkosuunnitelmien tekemisen helpottamiseksi seuraamaan tiiviisti. 

Makuja.fi – löydät meidät myös Facebookista!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat