Leivänkäntystä tuoreen veroista – nerokas kikka pelastaa kuivan leivän

leipä
Shutterstock

Pääsikö leipä kuivahtamaan käyttökelvottomaksi kannikaksi? Bon Appétit kertoo kätevästä niksistä, jonka avulla kuivasta käntystä tulee jälleen tuoreen veroista.

Kuivasta leivästä saa pehmeää yksinkertaisella kikalla:

1. Pidä leipää juoksevan veden alla niin, että leivän kova kuori kastuu kokonaan. Veden lämpötilalla ei ole väliä. Yritä kuitenkin välttää leikkauspinnan kastumista, mutta mikäli leivän sisus siitä huolimatta kastuu, hätä ei ole tämännäköinen.

2. Laita leipä uuniin noin 150 asteen lämpöön ja anna sen lämmetä 6–7 minuuttia riippua leivän koosta. Jos leivän sisus on päässyt kastumaan, pidä leipää uunissa pidempään, eli noin 10–12 minuuttia.

3. Kun leipä tulee uunista, se on kuin jälleen tuoretta sisuksen ollessa pehmeä ja kuoren sopivan rapea.

Niksin salaisuus on haihtuvasta vedestä syntyvä höyry, joka kostuttaa leivän samalla kun uunin lämpö rapeuttaa sen kuoren.

Huomioi kuitenkin, että mikäli leivässä näkyy hometta, se ei ole enää syömäkelpoista. Kikka sopii vain kuivahtaneille, mutta muuten syömäkelpoisille leiville. 

Lähde: Bon Appétit

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja