Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Leivänkäntystä tuoreen veroista – nerokas kikka pelastaa kuivan leivän

Shutterstock
Julkaistu 19.04.2015 08:02

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Pääsikö leipä kuivahtamaan käyttökelvottomaksi kannikaksi? Bon Appétit kertoo kätevästä niksistä, jonka avulla kuivasta käntystä tulee jälleen tuoreen veroista.

Kuivasta leivästä saa pehmeää yksinkertaisella kikalla:

1. Pidä leipää juoksevan veden alla niin, että leivän kova kuori kastuu kokonaan. Veden lämpötilalla ei ole väliä. Yritä kuitenkin välttää leikkauspinnan kastumista, mutta mikäli leivän sisus siitä huolimatta kastuu, hätä ei ole tämännäköinen.

2. Laita leipä uuniin noin 150 asteen lämpöön ja anna sen lämmetä 6–7 minuuttia riippua leivän koosta. Jos leivän sisus on päässyt kastumaan, pidä leipää uunissa pidempään, eli noin 10–12 minuuttia.

3. Kun leipä tulee uunista, se on kuin jälleen tuoretta sisuksen ollessa pehmeä ja kuoren sopivan rapea.

Niksin salaisuus on haihtuvasta vedestä syntyvä höyry, joka kostuttaa leivän samalla kun uunin lämpö rapeuttaa sen kuoren.

Huomioi kuitenkin, että mikäli leivässä näkyy hometta, se ei ole enää syömäkelpoista. Kikka sopii vain kuivahtaneille, mutta muuten syömäkelpoisille leiville. 

Lähde: Bon Appétit

Lisää aiheesta:

Kun ostat kaupasta leipää, minne pussi sujahtaa kotonasi? Varo yleistä säilytysmokaa: "Yllättäen vanhenee nopeammin"Kuivahtaneesta leivästä jälleen kuin tuoretta – tällä helpolla kikalla onnistut!Helppo kikka takaa leivälle rapean kuoren – kotiuunilla leipomotasoinen lopputulos!Yleinen virhe: Älä säilytä leipää näin – pilaantuu jopa seitsemän kertaa nopeamminPitääkö leipää säilyttää jääkaapissa vai ei? Asiantuntijat paljastavat, miten leivän saa pysymään tuoreena pidempäänNerokas niksi tekee kuivasta leivästä jälleen tuoreen veroista
LeipäVinkitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 21.10.08:18
    Ruoka

    Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?

  • 13.10.17:26
    Ruoka

    "Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?

  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 12.9.07:45
    Ruoka

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta

  • 10.9.10:31
    Ruoka

    Hyviä uutisia ruisleivästä