Leipomo ei kehotuksista huolimatta korjannut havaittuja puutteita – Ruokavirasto määräsi kaikki nämä tuotteet hävitettäväksi

amassi3
Leipomon tuotteet tulee hävittää. Isompi kuva kuvituskuva. Shutterstock/Amissa Oy

Ruokavirasto kertoo määränneensä kaikki Amissa Oy:n leipomossa tietyn päivämäärän jälkeen valmistetut tuotteet hävitettäväksi.

Ruokavirasto kertoo tiedotteessaan määränneensa Amissa Oy:n leipomossa 19.12.2022 jälkeen valmistetut tuotteet niin markkinoilta poistettavaksi kuin hävitettäväksi siten, etteivät ne voi palautua elintarvikeketjuun. Ruokavirasto huomauttaa, että niiden elintarvikealan toimijoiden, joilla on kyseisiä tuotteita hallussaan, tulee informoida paikallisia elintarvikevalvontaviranomaisia tuotteiden poistamisesta ja todisteellisesta hävittämisestä.

Mistä on kyse?

Ruokavirasto kertoo, että Amissa Oy on keuruulainen leipomo, joka valmistaa valtakunnalliseen myyntiin erilaisia pakattuja leipomotuotteita. Tuotteita ovat esimerkiksi lörtsyt, lihapiirakat, pasteijat sekä peremecit eli turkkilaiset lihapiirakat, jotka myös pärämätseinä tunnetaan.

amassi2
Nämä tuotteet poistetaan myynnistä ja ne tulee hävittää.

Elintarvikevalvonta on kuitenkin havainnut leipomon toiminnassa puutteita esimerkiksi omavalvontajärjestelmässä, tilojen soveltuvuudessa, kunnossa ja puhtaudessa sekä esimerkiksi työ- ja siivousvälineiden ja laitteiden puhtaudessa. Puutteita ja epäkohtia on huomattu myös käsihygieniassa ja henkilökunnan hygieniaosaamisessa. 

Koska leipomo ei ole muuttanut toimintaansa, eikä puutteita ole korjattu ohjeista ja kehotuksista huolimatta, kunnallinen elintarvikeviranomainen on kieltänyt yritykseltä leipomotoiminnan harjoittamisen 19.12.2022 lähtien. Tästä syystä 19.12.2022 jälkeen valmistettuja tuotteita ei pidetä elintarvikelainsäädännön vaatimusten mukaisina, eikä niitä siksi voida pitää markkinoilla.

Ruokavirasto on pyytänyt kuntien elintarvikeviranomaisia varmistumaan yrityksen tuotteiden hävittämisestä. Myös kuluttajia pyydetään hävittämään tuotteet kotitalousjätteenä tai vaihtoehtoisesti toimittamaan ne ostopaikkaan. Korvausvaateista voi olla yhteydessä tuotteet valmistaneeseen yritykseen eli Amissa Oy:hyn.

Lähde: Ruokavirasto

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja