Leikkaa liha oikein – näin teet neljä kertaa mureampia pihvejä!

shutterstock_127749473
Ei ole suinkaan yhdentekevää, kuinka liha leikataan. Shutterstock

Mahdollisimman murean lopputuloksen takaamiseksi olisi tärkeää kiinnittää huomiota siihen, kuinka liha todella kannattaisi leikata.

America's Test Kitchen tutkii tuoreella videolla sitä, kuinka liha kannattaisi leikata, jotta lopputulos olisi mahdollisimman murea. Myös suomalaiset unohtavat helposti kiinnittää huomiota lihan leikkaussuuntaan. Tärkeintä olisi kiinnittää huomiota siihen, leikataanko liha syiden suuntaisesti, vai niiden vastaisesti.

– Leikkaamistavalla on merkitystä sekä lihakaupassa että kotona, America's Test Kitchenin asiantuntija toteaa.

Leikkaa liha syiden vastaisesti

Testissä arvioitiin sitä, kuinka paljon voimaa vaadittiin sekä syiden suuntaisesti että niiden vastaisesti leikatun lihanpalan puolittamiseen. Selvisi, että parhaimmillaan syiden vastaisesti leikattu liha puolittui jopa neljä kertaa helpommin kuin samasta ruhonosasta syiden suuntaisesti leikattu pihvi. Tämä merkitsee sitä, että syiden vastaisesti leikattu lihanpala on usein syiden suuntaisesti leikattua lihanpalaa mureampi.

– Koneelta vei neljä kertaa enemmän voimaa leikkautua syiden suuntaisesti leikatun palan läpi kuin syiden vastaisesti leikatun palan läpi, asiantuntija kertoo naudan kupeesta leikatulla flank steakilla teetetystä testistä.

Näin testi toteutettiin – katso video!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja