Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Leikkaa liha oikein – näin teet neljä kertaa mureampia pihvejä!

Ei ole suinkaan yhdentekevää, kuinka liha leikataan.
Ei ole suinkaan yhdentekevää, kuinka liha leikataan.Shutterstock
Julkaistu 12.05.2016 18:33

MTV LIFESTYLE

Mahdollisimman murean lopputuloksen takaamiseksi olisi tärkeää kiinnittää huomiota siihen, kuinka liha todella kannattaisi leikata.

America's Test Kitchen tutkii tuoreella videolla sitä, kuinka liha kannattaisi leikata, jotta lopputulos olisi mahdollisimman murea. Myös suomalaiset unohtavat helposti kiinnittää huomiota lihan leikkaussuuntaan. Tärkeintä olisi kiinnittää huomiota siihen, leikataanko liha syiden suuntaisesti, vai niiden vastaisesti.

– Leikkaamistavalla on merkitystä sekä lihakaupassa että kotona, America's Test Kitchenin asiantuntija toteaa.

Leikkaa liha syiden vastaisesti

Testissä arvioitiin sitä, kuinka paljon voimaa vaadittiin sekä syiden suuntaisesti että niiden vastaisesti leikatun lihanpalan puolittamiseen. Selvisi, että parhaimmillaan syiden vastaisesti leikattu liha puolittui jopa neljä kertaa helpommin kuin samasta ruhonosasta syiden suuntaisesti leikattu pihvi. Tämä merkitsee sitä, että syiden vastaisesti leikattu lihanpala on usein syiden suuntaisesti leikattua lihanpalaa mureampi.

– Koneelta vei neljä kertaa enemmän voimaa leikkautua syiden suuntaisesti leikatun palan läpi kuin syiden vastaisesti leikatun palan läpi, asiantuntija kertoo naudan kupeesta leikatulla flank steakilla teetetystä testistä.

Näin testi toteutettiin – katso video!

Lisää aiheesta:

Ei uskoisi, miten valtavan suuri merkitys: Jos haluat pihvistäsi jopa neljä kertaa mureampaa, muista tämäMistä tietää, että grillattu liha on valmista? Vältä nyt ihmeessä emämoka: "Virhe tehdään siinä"Burgerigurut Mika, Herkko ja Risto paljastavat sen kaikista oleellisimman seikan hyvässä hampurilaisessa – jos tämä menee pieleen, kaikki menee pieleen: "On tärkeintä ja sillä siisti"Mistä tietää, että grillattu liha on valmista? Vältä nyt ihmeessä yleisin emämoka: "Virhe tehdään siinä"Täydellistä broileria poikkeavalla valmistustavalla: Sisältä mehukasta, päältä uskomattoman rapeaa! Ei uskoisi, miten älyttömän suuri merkitys: Jos haluat pihvistäsi neljä kertaa mureampaa, muista tämä
NaudanlihapihviLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapihvi
  • 19.06.201608:03
    Liha

    Grillausgurun takuuvarma vinkki: Tästä lihanosasta saa parhaat pihvit!

  • 30.03.201610:56
    Liha

    Täydellisen mehevä pihvi älyttömän helposti: Oletko kokeillut ”käänteistä paistotekniikkaa”?